EcoMoto 930×122

cape town

CINSTE LOR! 6 MEDALII PENTRU ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ!

Elevii din România au cucerit şase medalii (una de aur şi cinci de argint) la a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3-13 iulie în Cape Town (Africa de Sud).

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Medalia de aur a intrat în posesia lui Ştefan Spătaru (laureat cu argint şi bronz la ultimele două ediţii), elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache și Viorel Andrei Bud, toți elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi de Ioan-Laurenţiu Ploscaru, elev la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea.

Delegaţia României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universităţii Politehnica Bucureşti, şi însoţită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Naţional „B. P. Hașdeu” din Buzău, în calitate de coordonator al activităţii elevilor. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România au participat, ca observatori în juriul Olimpiadei, Mihai Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, şi Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi multiplu medaliat la această prestigioasă competiţie (două medalii de aur şi trei de argint în intervalul 2009-2013). Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 557 de participanţi din 105 ţări. (Foto: Facebook Societatea de Științe Matematice din România)

Citiți și: Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90