NOR CURIER 930X122

omv petrom

INCREDIBIL! O NOUĂ POLUARE CU ȚIȚEI PE RÂUL COTMEANA!

Noaptea trecută, 24 spre 25 februarie, pe râul Cotmeana s-a produs o nouă poluare, după cea provocată duminică de o avarie la o conductă de transport ţiţei a OMV Petrom.

Citiți și: Super-tranzacție OMV Petrom, analizată de Consiliul Concurenței

La ora 2:30 dispeceratul de gospodărire a apelor al Administraţiei Bazinale de Apă  Argeş-Vedea a fost informat telefonic de reprezentanţii OMV Petrom despre producerea unei alte avarii pe conducta de transport ţiţei în Parcul 10 Cocu-MTT Poiana Lacului. Cantitatea de ţiţei scursă pe maluri şi în albia râului Cotmeana a afectat cursul de apă pe o lungime de 5 kilometri. În această zonă OMV Petrom desfăşura acţiuni de ecologizare în urma poluării precedente.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a solicitat OMV Petrom intervenţia de urgenţă pentru repararea conductei şi limitarea efectelor prin montarea de baraje absorbante și acționarea cu materiale de tip spill sorb și vidanje. Reprezentanţii societăţii petroliere au apelat la serviciile unei firmei specializate în acţiuni de depoluare.

Citiți și: Atenție, șoferi! Toată lumea trebuie să știe ce se întâmplă la OMV

Având în vedere accidentul produs, primăriile Cocu, Poiana Lacului, Săpata și Lunca Corbului au obligația monitorizării fenomenului pe raza localităţilor şi a informării populaţiei asupra interzicerii folosirii apei din râul Cotmeana până la remedierea situaţiei.

Pentru poluarea de duminică OMV Petrom a fost amendată cu 135.000 de lei. (Re)citiți detalii accesând linkul următor: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/omv-petrom-amendata-cu-135-000-de-lei-pentru-poluarea-de-pe-cotmeana/. (Foto: Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90