930×122 CAPRA 5

alin nitescu

ASISTENTE DE LA SPITALUL „DR. IRIMIA”, ACUZATE DE TATĂL UNUI PACIENT DECEDAT

Sunt șase ani și jumătate de când familia lui Alin Nițescu (foto), un bărbat în vârstă de 32 de ani, cu probleme psihice, care a murit la Spitalul Județean de Urgență din Pitești a doua zi după o injecție cu un medicament inovator făcută la Spitalul privat „Self Control – Dr. Irimia”, așteaptă ca vinovații să fie trași la răspundere.

Citiți și: Se intervine în Pădurea Trivale! Ce se întâmplă de fapt!

Familia a acuzat încă de la început o serie de erori medicale, și nu numai, serie începută la spitalul privat la care pacientul urma tratament de mai mulți ani (fără incidente până la acea dată fatidică de 1 august 2013) și încheiată la spitalul de stat.

Viorel Nițescu: „Ambele asistente au mințit”

Săptămâna viitoare este programat un nou termen în dosarul în care dr. Ramona Herișanu, psihiatrul care i-a administrat medicamentul lui Alin Nițescu, a fost trimisă în judecată în 2018 pentru ucidere din culpă.

La dosar au fost înregistrate inclusiv declarațiile a două dintre asistentele clinicii amintite, declarații despre care familia Nițescu spune că ar fi mincinoase, dat fiind că martor la lungul șir de evenimente încheiate cu moartea pacientului a fost și fratele lui Alin.

„Ambele asistente au mințit. Deși inculpata a spus că, după ce pacientului i s-a făcut rău, i s-a injectat un medicament pentru scăderea tensiunii, în declarațiile martorelor se afirmă că medicamentul a fost pus în perfuzie (…). Se contrazic inclusiv cu ce au declarat la Poliție”, declară pentru ePitești prof. Viorel Nițescu, tatăl pacientului. Instanța urmează, însă, să coroboreze declarațiile martorilor din acest dosar și să stabilească cum au stat lucrurile.

Tatăl lui Alin este revoltat și cu privire la faptul că „Self Control – Dr. Irimia” din Piteşti nu a putut să-i acorde ajutor de urgență-ATI fiului său după ce acestuia i s-a făcut rău, deși unitatea avea statut de „spital” și spune că s-a piedut timp prețios până la sosirea ambulanței (venită fără doctor din cauza nedeclarării adevăratei urgențe medicale).

Ce spune dr. Tiberiu Irimia

ePitești a solicitat un punct de vedere și reprezentantului legal al Spitalului „Self Control – Dr. Irimia”, dr. Tiberiu Irimia.

„Nu-mi aduc foarte bine aminte de incidentul care s-a petrecut acum 7 ani. Ce știu exact este că tratamentul a respectat toate normele în vigoare pentru administrarea acelui tratament în regim ambulatoriu.

Nu știu ce au declarat asistentele (…).

Conform legislației din România, urgențele se tratează numai în unitățile medicale de stat și, ca să înțeleagă toată lumea, în orice cabinet ambulatoriu procedura este ca, în momentul în care apare o reacție adversă sau orice altă urgență pe care noi o considerăm complicată, să sunăm la Salvare, cu care avem un contract de colaborare. Orice spital privat are acest contract și te trimite cu ambulanța în unitățile spitalicești de stat, pentru că în România nu ai voie să faci Urgență în nicio unitate privată”, spune dr. Tiberiu Irimia.

A făcut stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu propria sa vomă

Tragedia în care Alin Nițescu și-a pierdut viața a început imediat după injecția din acea zi făcută în cabinetul psihiatrului Ramona Herişanu cu medicamentul inovator, de tip „depot” (o formulă medicamentoasă care se elimină lent şi care se absoarbe gradual, astfel încât substanţa activă să acţioneze o perioadă mai lungă de timp decât injecţiile standard sau medicamentele pe cale orală).

Bărbatului i-a crescut brusc tensiunea, a devenit agitat şi a acuzat dureri severe de cap. Pentru aceste reacții i s-au administrat alte medicamente. În somn, a început să vomite suc gastric, iar în cele din urmă medicul a decis transferarea lui, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean, acolo unde, a doua zi, a făcut un stop cardio-respirator de cauză mecanico-toxică (după ce a aspirat propria sa vomă).

Eurial 555 x222
570×90 senatori-01 psd