930 x122 grota rece

covid-19

56 DE JANDARMI ARGEȘENI, TESTAȚI DE URGENȚĂ PENTRU COVID-19

Printre categoriile profesionale cele mai expuse riscului îmbolnăvirilor (prin exercitarea obligațiilor de serviciu) se numără și jandarmii.

Citiți și: Mobilizare de forțe în județ! Jandarmii împânzesc mai multe zone din Argeș

Cadrele militare ale Detașamentului Mobil al IJJ Argeș au lucrat necontenit în această perioadă și au acționat în zonele fierbinți de pe teritoriul județului. De aceea, testarea lor e absolut necesară.

„Operarea unor teste rapide a ridicat suspiciuni, prin rezultate pozitive, în cazul mai multor jandarmi dintr-o echipă a Detașamentului Mobil dislocată la Mioveni, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Fundația Gaudium a finanțat o primă testare de tip PCR, în colaborare cu Spitalul clinic Sanador, pentru 11 cadre militare suspecte. Din nefericire, doi jandarmi au fost confirmați ca fiind pozitivi și prin testarea RT-PCR și internați. Alții au fost izolați.

Citiți și: Exclusiv. Surse: Dispozitiv suspect găsit într-un bolid de lux! Posibil de urmărire

Ca urmare a situației create, în cursul acestei dimineți, un echipaj mobil Sanador s-a deplasat în județul Argeș și – cu sprijinul Spitalului de Pediatrie, care a pus la dispoziție zona de triaj necesară efectuării testării – a recoltat probe de la alți 45 de jandarmi, considerați ca fiind vulnerabili ca urmare a situației de la nivelul detașamentului. Rezultatele vor veni în următoarele 48 de ore”, precizează Fundația Gaudium.

Potrivit aceleiași surse, aceste cazuri și acest pericol au apărut ca urmare a unui contact direct între jandarmii din cadrul Detașamentului Mobil de la nivelul IJJ Argeș și colegii lor de la Craiova, care au fost prezenți o perioadă la noi în județ pentru a acorda întăriri. Din nefericire, la nivelul grupării mobile din Craiova avea să se descopere, ulterior, un amplu focar de infecție cu COVID-19.

(Foto: descriptiv. Sursa: Facebook Împreună pentru Argeș)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3