NOR CURIER 930X122

autobuze

MĂSURI SPECIALE ÎN AUTOBUZELE PUBLITRANS

Publitrans anunţă o serie de măsuri, în condițiile manifestării unei tendințe crescătoare a ratei de infectare cu virusul SARS-Cov-2.

Citiți și: Pitești. Impact ,,incorect”: Un Audi a fost făcut ,,franjuri” de un autobuz

Astfel, călătorii care circulă cu mijlocul public de transport în comun trebuie să respecte o serie de reguli, în conformitate cu recomandările transmise de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, prin Hotărârea Nr.25/22.07.2020.

Urcarea în autobuz este condiţionată de purtarea măştii de protecţie, dar și de obligativitatea respectării regulilor de distanţare, respectiv păstrarea unei distanţe de 1 metru în autobuz, în staţiile de parcurs şi la punctele de vânzare.

Citiți și: Scene teribile într-un autobuz Publitrans. Ce transmite acum Poliția

În paralel, Publitrans a dispus următoarele:

– dezinfectarea zilnică a autobuzelor înainte de ieşirea în cursă cu soluţii concentrate de suprafaţă având efect bactericid, fungicid, sporicid şi virucid, aplicate pe suprafeţele de contact din interiorul autobuzului;

– autobuzele au fost dotate cu dispensere ce conţin substanţe dezinfectante pentru a fi folosite de călători;

– personalul de bord, respectiv conducătorii auto au fost dotaţi cu măşti de protecţie;

– în interiorul autobuzelor au fost marcate cu verde locurile destinate a fi ocupate de către călători, astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică de 1m;

– personalul propriu al societăţii (controlori, vânzători bilete şi abonamente, impiegaţi cap linie), care intră în relaţie cu publicul călător, a fost dotat cu măşti şi mănuşi de protecţie, precum şi cu soluţii dezinfectante;

– pentru informarea călătorilor au fost aplicate la loc vizibil autocolante ce conţin informaţii cu privire la regulile ce trebuie respectate în mijloacele de transport în comun;

– în vederea evitării aglomeraţiei în autobuze a fost asigurat un număr suficient de mijloace de transport. Săptămânal au loc acţiuni de verificare şi sondaj privind gradul de încărcare, corelând astfel numărul mijloacelor de transport cu fluxul de călători.

„În această perioadă, lucrătorii Biroului Ordine Publică efectuează acțiuni specifice în vederea prevenirii unor fapte de încălcare a prevederilor Legii nr.55/2020. Atragem atenția asupra faptului că polițiștii locali vor lua măsuri ferme de sancționare contravențională împotriva persoanelor care nu respectă prevederile legale, sancțiunea fiind cuprinsă între 500 ron și 2500 ron.”, mai precizează Publitrans într-un comunicat.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90