Donaris 930 x 122

amenzi

Întrebarea șoferilor români: Te poate amenda Poliția în parcarea supermarketurilor?

În urma numeroaselor comentarii în contradictoriu cu privirea la ”dreptul” polițiștilor de a acorda amenzi șoferilor care parchează neregulamentar în incinta hipermarketurilor ori a supermarketurilor, am luat legătura cu Poliția Argeș pentru a obține un punct de vedere oficial cu privire la astfel de situații și totodată, pentru a elimina incertitudinea.

Citiți și: Luna aceasta se dau amenzi uriașe!

Reamintim că, un astfel de eveniment a avut loc ieri, în incinta complexului comercial Auchan Bradu, unde o șoferiță a iscat un adevărat scandal cu un echipaj de Poliție, din cauză că a fost amendată pentru că și-a staționat mașina pe unul dintre locurile destinate persoanelor cu handicap.

VIDEO – AICI

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

 

„Nu au voie să facă acest lucru, e proprietate privată!”, spun foarte mulți șoferi, pe rețelele de socializare.

Ce spune legea, însă? Au sau nu voie polițiștii să aplice sancțiuni contravenționale pentru parcare neregulamentară, pe locurile destinate persoanelor cu handicap, chiar și în incinta supermarketurilor?

Ei bine, da, au voie!

Poliția Argeș precizează pentru ePitești.ro:

„Da, polițiștii au voie să aplice sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte, conform LEGII nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit articolului 100, din legea nr. 145 din 22 iulie 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, printre faptele care constituie contravenții și se sancționează se numără și:

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv;

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale prevăzute la alin. (1) lit. g) se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

În atare condiții, șoferii trebuie să țină cont de faptul că polițiștii, conform legii, pot aplica amenzi atât în parcările supermarketurilor, cât și în incinta lor. Un exemplu în cel din urmă caz fiind verificările care au avut loc în pandemie.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • mihnea spune:

    Bizonii o apara pe bizoanca turbata!Mergeti ma in alte tari ca Egypt,Siria,Afghanistan acolo unde legea se aplica dupa cati bani si ce stare ai!Romania a intrat in UE si trebuie sa se conformeze regulilor !Ce as mai vrea un guvern unic la Bruxelles care sa conduca toata Europa,sa vedem pe unde mai scoateti camasa!

  • Max spune:

    Poate se învață minte unii, care uită că locul ăla de parcare este pentru noi, nu pentru boi(sau vaci)!!! Este o problemă zilnică, în parcările magazinelor, nu mai zic de cele publice…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90