Eurial 930 x 122

examen

Permis auto fără şcoala de şoferi! Cine îl poate obține

Permis auto fără şcoala de şoferi! Cine îl poate obține

Citiți și: Permisul auto suspendat ar putea fi urmărit online!

Anumiți români nu mai sunt nevoiți să urmeze cursurile unei școli de șoferi înainte de a se înscrie la examenul pentru permis auto.

Datorită unor modificări importante aduse Codului Rutier de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), conform Capital.ro.

Citiți și: Noi medicamente pe lista celor care te lasă fără permis!

Aceste modificări sunt menite să ajute șoferii români, eliminând obligativitatea absolvirii unei școli de șoferi pentru cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere.

Astfel, aceștia se pot înscrie direct la examenul pentru obținerea permisului românesc.

„În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităților din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România,” arată un comunicat al MAI.

Aceasta înseamnă că românii care au obținut permisul de conducere într-o altă țară și nu îl pot preschimba cu permisul românesc vor putea susține examenul auto fără să fie obligați să urmeze școala de șoferi.

Și fără a plăti taxele aferente.

Permis auto fără şcoala de şoferi! Cine îl poate obține

În altă ordine de idei, legislația rutieră s-ar putea modifica în România pentru șoferii vârstnici.

Schimbările aduse legislației au ca obiectiv să asigure că toți conducătorii auto rămân adecvați pentru a conduce vehiculele, diminuând riscurile asociate problemelor de sănătate care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Proiectul de lege adoptat de Senatul României prevede că permisul auto va avea o valabilitate redusă la 2 ani pentru șoferii care au împlinit vârsta de 80 de ani.

Detalii, AICI.

Scopul acestei măsuri este să asigure o evaluare periodică a persoanelor în vârstă, pentru a se verifica dacă îndeplinesc standardele necesare pentru a conduce în condiții de siguranță.

Foto: Descriptiv

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90