Kaia 930 x 120

accident

Val de accidente în Argeș: Vremea face ravagii: Un TIR și un autoturism au ajuns în șanț

Accidente în Argeș: Vremea face ravagii: Un TIR și un autoturism au ajuns în șanț

Citiți și: A intrat cu mașina în parapet, pe Autostradă. Cele mai noi informații despre accident

Mai multe accidente au avut loc, în această dimineață, pe raza județului Argeș.

Cu puțin timp în urmă un incident s-a produs la Cerbu, lângă Pitești, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.

Citiți și: Accident rutier, acum, în Argeș: Intervenție în forță

De asemenea, un accident similar s-a produs și pe DN 7, spre Vâlcea.

Și în acest caz, un TIR a ajuns în șanț după ce șoferul ar fi pierdut controlul vehiculului.

Un al eveniment rutier a avut loc, cu puțin timp în urmă, tot spre Vâlcea, potrivit participanților la trafic.

Accidente în Argeș: Vremea face ravagii: Un TIR și un autoturism au ajuns în șanț

Tot în această dimineață, un autoturism s-a răsturnat în localitatea Clucereasa.

Detalii, AICI.

Având în vedere că multe dintre accidentele rutiere se pot produce din cauza carosabilului umed, cum s-a întâmplat, cel mai probabil, și în exemplele enumerate, polițiștii vin cu recomandări pentru participanții la trafic:

,,Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa.

Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).

Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.”, transmit autoritățile.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90