930 pe 122 COSTACHE

Pitești. Exclusiv: „Să plătească toți, riverani sau neriverani! Toți piteștenii plătesc taxe!”

Dănuț Dinu, fost polițist la „Rutieră”, actual consilier local, despre scandalul momentului din Pitești de pe strada Trivale: „Să plătească toți, riverani sau neriverani! Toți piteștenii plătesc taxe!”

Având în vedere ultimele discuții din spațiul public cu privire la strada Trivale, parcarea riveranilor din zona respectivă și decizia Primăriei Pitești de a face parcare cu plată la intrarea pe stradă, dar și reacțiile oamenilor care nu au întârziat să apară, toate subiectele, cât și imagini, AICI: Pitești: Gentea, întâlnire cu locatarii nemulțumiți de pe strada Trivale

și

AICI: Au început lucrările la parcarea cu plată din Gura Trivăii

sau

AICI: Scandal cât casele de pe Trivale! Riveranii mulțumiți, mulți piteșteni furioși, am fost contactați de consilierul local Dănuț Dinu care este și fost polițist la Brigada Rutieră pentru a ne spune părerea sa cu privire la acest subiect.

Acesta declară pentru ePitești.ro, în EXCLUSIVITATE:

Strada Trivale a fost și va fi o problemă din cauza voturilor…  Și când lucram la „Circulație” la Pitești eu am propus ca pe acea stradă să se facă locuri de parcare cu plată pe ambele sensuri și să plătească TOȚI cei care le folosesc.

Poate fi luată în calcul și varianta unui abonament de luni până vineri, între orele 08.00- 16.00.

Acestea fiind detalii. Se pot ajusta. Dar trebuie să platească toți. Riverani sau neriverani. Așa e corect!

Toți piteștenii plătesc taxe! În felul acesta nimeni nu se poate considera nedreptățit.”

Soluția lui Dinu

„Pe strada Trivale poate fi luată în calcul și parcare în spic pe un sens și lărgirea implicită a celor doua sensuri de mers. Întelegeți? S-ar putea să se câștige locuri de parcare. Dar, trebuie ca toată lumea să plătească. Mumă sau ciumă pentru toți.

Am profitat de discuția cu Dinu pentru a-l chestiona cu privire la fostul sediu PD-L, casa monument „Nae Dumitrescu”, despre care am scris, AICI – Exclusiv. Pitești: Primăria cumpără fostul sediu PD-L cu fabuloasa sumă de 1 milion € și despre reîntoarcerea acestuia în Consiliul Local Pitești, acesta declarându-ne:

Cât despre fostul sediu PD-L, eu nu aș vota să o cumpărăm. Se pot face multe alte lucruri cu banii. Achiziționarea ne va obliga să o refacem cu alte milioane de euro. Chiar nu aș vota cumpărarea…”

„Oricum, cănd mă întorc, o să pot sa îl consiliez mai bine pe primar”

Cu privire la reîntoarcerea mea în Consiliul Local Pitești, cred că în două-trei săptămâni…

Justiția se miscă foarte greu în cazul meu… Și-o fi băgat necuratul coada… Oricum, cănd mă întorc, o să pot sa îl consiliez mai bine pe primar (n.r. se referă la edilul piteștean Cristian Gentea) în probleme de trafic dacă are nevoie de mine.

Cred ca are intenții bune, dar nu are lângă el oameni potriviți pentru asta… Îl ajut, îl ajut…Eu sunt baiat bun!”, încheie Dănuț Dinu.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

8 comentarii

 • Un cetatean spune:

  Mda, Dinu, alt specialist care e destept in cap… De ce sa plateasca parcarea, stimabile? De acord, sa se amenajeze locurile de parcare, iar cei care nu le respecta sa fie amendati. Dar de ce trebuie sa fie parcare cu plata? Soferii deja platesc impozit pe masina la primarie iar justificarea acestui impozit este ca soferii se folosesc de domeniul public al orasului, drumuri, parcari, sistematizare etc… Parcarea cu plata nu este o dubla taxare pe acelasi lucru? Stupida afirmatie, „toti pitestenii platesc taxe, in felul asta nimeni nu se poate considera nedreptatit”… Ba tocmai ca asta este culmea nedreptatii, toti vor fi nedreptatiti, fiindca vor fi taxati de doua ori pentru acelasi lucru. Lasati, bai, parcarile gratuite in oras, fiindca domeniul public nu este proprietatea voastra, a celor din administratie, sa scoateti bani in plus pe spinarea cetatenilor… Treaba voastra nu este sa faceti bani in plus ci sa ganditi cum sa-i investiti eficient pe cei care exista in obiective necesare cetatenilor, pentru aia primiti salariu.

 • Alt cetatean spune:

  @un cetatean: din cauza taxei riveranii vor plăti sau vor parca în curțile lor.

 • Bucur spune:

  Dom’le Dănuț…și Dinu, de ce nu om fi simțit priceperea, avântul…înainte ca justiția să vă puna piedici?
  Vai, ce păcat că v-ați pierdut înainte de a vă găsi, noi, piteștenii?
  De fapt, ce te recomandă, măi Dănuț?
  Concret: cu ce ne-ai ajutat, tu, pe noi, piteștenii, ca să merite să citim ceva despre tine!

 • Bucur spune:

  Nici nu ma ridica, nici nu ma coboara actualul primar, dl. Gentea! NU L-AM VOTAT, SA SE STIE! Nu il cunosc, se poate verifica, nu am afiliatie politica, DAR ma intriga Danut si…Dinu! Nu inteleg, deloc, de ce vine sa-si ofere serviciile DUPA ce se pronunta justitia! Pai, noi, pitestenii, MAI AVEM TIMP DE ASTEPTAT???
  Eu vreau sa afirm scarba mea totala pentru cei nedrepti, necinstiti, iar acestia sunt in frunte, ne conduc si sunt peste tot…!

 • Anonim spune:

  Băi cap de cretă , de ce să plătesc pentru parcare ? Nu este suficient că plătesc impozit anual pentru mașină ? Cît despre Gentea nu pot să spun că este mai slab pregătit pentru a fi primar decît fostul !

 • Cris spune:

  Vad că fiecare cu dreptatea lui…In primul rand riveranii au case acolo și deci și curți.De ce sa ocupe spațiul public daca au ceva mai sigur și garantat ?Va spun eu, pt că așa e în toată țara condusă de mafia PSD : pt că nu au spatiu in curte.Au spatii construite,cu sau fără autorizații care depășesc procentul de ocupare al terenului prevăzut în legi și normative.Adica daca ai un teren de 100mp nu ai voie sa faci casa pe amprenta de 100mp și să fie gradul de ocupare 100% !Iar legat de costuri sunt de acord că plătim deja taxe dar ce faci cu cei care vin din afara(turiști,vizitatori,cei care tranzitează).Se teleportează ?Nu putem fi și noi în aceeași situație cândva ,undeva ?Nu vor fi niciodată suficiente locuri deci ideea e sa fie cu plata ca sa ai bani sa faca subterane și chiar cu cost mărit pt staționarea prelungita.Sa mai aibă și alții loc de parcat pe unde au treabă și nu sa le tina bișnițarii cu săptămânile parcate gratis,până le vând !Prin centru bate vântul căci aproape zero clienți…daca aproape 100% din parcari sunt date aproape moca angajaților pe la diversele instituții de Stat !Poate citește și meșter Gentea sau acoliții,pe aici…Blocurile de la BCR au o grămadă de parcări alocate ,foarte ieftin și nu sus la soare și în ploaie ci chiar cele mai bune.Si zac pe acolo niște mașini cu husa de ani de zile).In alte țări,ca riveran sau localnic ,ca sa nu plătești ai un disc unde precizezi ora de sosire și stai o perioada scurta(te-a prins un ctr că nu respecți,amenda 50 sau 100€).Nu mai asa putem partaja corect ce există și să facem bani pt parcări subterane….Nu mai stați cu mana la pomeni ,că voi nu plătiți nici acel leu pt 30 min cat e acum dar pretenții cat carul !Mă duc și eu odată la doua luni prin centru și e plin de mașini dar fara tichet…

 • Gogu1 spune:

  Luxul se plateste. Daca aveti casa acolo dar nu va lasa comoditatea sa parcati in curte, platiti. Strada nu e numai a voastra.

 • Iulian spune:

  Asa cum noi plătim locul de parcare pe domeniul public la bloc cei ce își țin mașinile afara din curte trebuie să plătească, indiferent de zona, dacă este amenajata o parcare cu plată,este cât se poate de normal, strada nu face parte din proprietatea privată, aparține tuturor locuitorilor. Felicitări ptr inițiativa, sper sa o duceți la bun sfârșit.

570 X 90 POSADA 3