Donaris 930 x 122

strada trivale

Scandal cât casele de pe Trivale! Riveranii mulțumiți, mulți piteșteni furioși

Decizia Primăriei Pitești legată de parcarea de pe strada Trivale, cât și prioritatea riveranilor din zonă, stârnește revolta piteștenilor.

Citiți și: Pitești. Investiție lângă Pădurea Trivale

Așa cum v-am informat, primarul Cristian Gentea și angajați din Primărie au fost ieri pe strada Trivale și, în urma discuțiilor cu unii cetățeni care au fost la întâlnire, s-a luat decizia ca în Gura Trivăii să se instituie parcare cu plată și, de asemenea, ca locatarii din zonă să aibă tichete de riverani pentru a avea prioritate.

Detalii, imagini de la fața locului, cât și subiectul pe larg, AICI – Pitești: Gentea, întâlnire cu locatarii nemulțumiți de pe strada Trivale

Citiți și: UPDATE: BLOC ÎN ZONĂ PROTEJATĂ. PROIECTUL PUD, VOTAT ÎNTR-O ȘEDINȚĂ A CL PITEȘTI ȚINUTĂ CU UȘILE ÎNCHISE

 

EXISTĂ O PROBLEMĂ: PRIMĂRIA ESTE A TUTUROR ȘI TREBUIE SĂ GĂSEASCĂ CALEA DE MIJLOC

Oamenii care comentează pe bună dreptate, nu au ceva împotriva parcării cu plată creată de primărie, ci cu riveranii din zonă care ar trebui să-și parcheze mașinile în curți.

Așa cum Primăria cere imperativ instituțiilor din zona respectivă să parcheze mașinile angajaților în curțile interioare, la fel trebuie să ceară și riveranilor, același lucru!

Strada Trivale nu este a riveranilor, este a tuturor piteștenilor, este parte din domeniul public.

Revenind, cititorii ePitești.ro au luat cu asalt rubrica de comentarii pentru a-și exprima nemulțumirea privind deciziile luate.

„Mașinile parcate pe str. Trivale sunt ale locatarilor din zonă.

Deși au loc de parcare în curțile caselor, nu și le parchează în curte, ci pe stradă, că e mai comod.

Dacă te plimbi pe stradă observi că toate curțile sunt goale, deși au garaj și loc de parcare în curte…

Refuz să cred că cei care locuiesc în zona aceea exclusivistă nu dețin mașini, ci merg numai pe jos…

De asemenea, este necesară și amplasarea unui semafor pentru a facilita ieșirea de pe stradă la intersecția cu str. Dumbravei.”, scrie un cititor.

„Să-și parcheze locatarii mașinile în curți! Nu pe stradă, că de aia au curți!”, punctează un altul.

„Să le parcheze în curte. Adică riveranii au voie pe stradă și alții nu?

Peste tot este aceeași problemă, toți care au curte le parchează pe stradă”, se revoltă un piteștean.

„Riveranii de pe strada aia și de pe alte străzi au curți și mașinile lor ar trebui să stea în curte, nu pe stradă!”, subliniază un altul.

„Nu stau la case? Aaa, n-au vrut să-și facă locuri de parcare pe proprietate, mai bine parchează pe domeniul public.”, spune un alt cititor.

„Se creează un precedent cu titulatura de „riverani”, deoarece pe orice stradă din această țară există riverani pentru că trăiesc în zonă, dar este vorba doar de acces în zonă, nu și de parcare.

Nu ar fi de mirare să ne trezim cu interdicția de a tranzita inclusiv pietonal strada Trivale că așa doresc unii „riverani”., se arată într-unul din zecile de comentarii.

Un altul punctează concis aceeași idee: „Să parcheze în curte!”.

Un alt cititor extrapolează: „Exact aceeași problemă este pe strada 9 Mai lângă piața Ceair.

În plus, circ, scandal și reclamă vocală la țigări, de nici polițiștii locali nu mai au curaj să treacă pe acolo, bieții de ei!”.

În altă ordine de idei, parcarea cu pricina este în lucru, Primăria Pitești demarând trasarea noilor locuri de parcare. Detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Au început lucrările la parcarea cu plată din Gura Trivăii

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Faptul ca in comentariile citate nu se opune nimeni parcarii cu plata nu inseamna ca e o idee corecta. In locul unde se amenajeaza acea parcare nu sunt in jur decat cateva case si cu toate astea primaria vrea sa dea tichete de parcare gratuite tuturor celor care locuiesc pe strada Trivale. Cum vine asta? Tocmai cei care au loc de parcare in propriile curti primesc si gratuitate pe domeniul public, in timp ce ailalti care platesc si ei impozit pe masina la primarie, nu? In plus, decizia asta este profund discriminatorie, o actiune in justitie ar anula cu siguranta decizia acestui primar pus pe jefuirea propriilor cetateni, dar noi nu avem ong-uri cu caracter civic care sa se ocupe de asa ceva. Si, exact ce anticipam intr-un comentariu anterior, aceasta decizie are darul de a ostiliza la maxim lumea, deja vad ca sunt cereri sa se impuna masuri similare si pe alte strazi. Bai, primare, nu imparti orasul in feude in care unii au dreptul sa intre iar altii nu, ca ne ia dracu pe toti, suntem cetateni ai aceluiasi oras, avem aceleasi drepturi cu totii, de ce ii impingi pe oameni sa-si dea in cap unii la altii doar ca sa mai faci tu rost de niste bani la buget (ca sa ai ce risipi pe fotbal, evident…)?

  • Bogdan spune:

    Sa se plateasca parcarea pe toată strada Trivale toată săptămâna pana la ora 20 …și nu va mai fi aglomeratie iar riveranii isi vor tine masinile in curti !

  • Un cetatean spune:

    @Bogdan – Ba, dimpotriva, sa nu se mai plateasca niciun leu pentru parcare in zona aia, fiindca proprietarii de masini au platit deja impozitul pentru masina, deci au drept de parcare oriunde pe domeniul public unde nu incalca vreo lege. Acolo e doar o problema de aplicare a legii. Ai parcat astfel incat ai blocat trotuarul sau traficul auto? Amenda. Atat! Problema este ca la noi bugetarii primariei care au astfel de atributii stau cu curul in masini sau in birouri si nu fac nimic. Avem atat de putine „organe” care aplica legea pe teren desi avem atata de multe „organe” pe statele de plata incat am ajuns sa fim prosti, sa ne ingradim unii pe altii, in loc sa le cerem sa isi faca datoria.

  • Mihail Fazan spune:

    Pe strada 9 Mai , țiganii care vand țigari de contrabanda sunt „riveranii cu tichete” au pus stapânire pe toata piața. Da! Poliția nu existasau e surda, mută, oarbă! …la fel de bine ar putea pune un manechin îmbracat în polițist acolo. De ce nu vine domnul primar în zonă? Oare chiar nu stie ce se întampla la 3 minute distanță de primărie? Pe trivale a mers imediat deoarece , acolo stau „boierii care au dat bani grei pe case” pe care nimeni nu i a verificat de unde au atația bani. „Cu nervii la batistă” dar cu mândria și egoismul la pirtator, au reusit să corupa încă un primar.

  • Bogdan spune:

    Cei care stau in zona sa-si bage masinile in curți, lasa masina pe strada sa plateasca. Si noi cei de la bloc platim impozit pe masina, platim loc parcare la bloc si daca merg in centru si parchez masina trebuie sa platesc unde am parcat.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90