New Profesional Consult 930 x 122

educatie

Piteștiul, în topul reședințelor de județ la educație

Municipiul Pitești este în topul reședințelor de județ la capitolul educație.

Citiți și: Devine interzis în școli! S-a dat ordin: Aceste metode eliminate!

Societatea Academică din România și partenerii Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon au lansat Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale.

Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2021 – mai 2022 și a vizat 47 de UAT-uri (municipii reședință de județ și primăriile de sector din București) pe 3 domenii: educație, transport public, gestionarea deșeurilor.

Citiți și: Anunțul oficial despre majorarea salariilor profesorilor!

Utilizând informațiile primite, precum și informațiile culese de pe site-urile primăriilor, dar și informații din presa locală și alte site-uri relevante, au fost centralizate și analizate datele în funcție de indicatorii specifici fiecărui domeniu și au fost desemnati caștigatorii pe fiecare categorie.

Astfel, la categoria educație, primele trei locuri au revenit:

– locul 1 Primăriei Sector 2

– locul 2 Municipiului Sibiu și Municipiului Oradea

locul 3 Municipiului Pitești și Municipiului Târgoviște

Au fost oferinte punctaje pentru:

1. Acordarea burselor școlare

2. Asigurarea pazei în unitățile de învățământ

3. Acordarea fondurilor destinate cabinetelor medicale, internatelor și căminelor școlare

4. Finanțarea cheltuielilor cu investițiile în școli

6. Accesibilizarea unităților de învățământ pentru elevii cu dizabilități locomotorii.

Recomandările autorilor:

– Creșterea cuantumului burselor școlare.

– Alocarea de fonduri pentru subvenționarea internatelor și cantinelor școlare.
Proiect derulat de:

La categoria gestionarea deșeurilor, municipiul Pitești se claseaza pe locul 19, in timp ce la capitolul transport public se claseaza pe locul 23.

Recomandările autorilor – gestionarea deșeurilor:

Implementarea instrumentului economic “plătește pentru cât arunci” la nivelul municipiului. Organizarea colectării biodeșeurilor la nivelul întregului municipiu. Dezvoltarea unui sistem de colectare pentru deșeuri de construcții gratuit pentru cetățeni.

Campanii de informare și educare mai vizibile, prin realizarea de panouri stradale, programe educaționale în școli, realizarea de întâlniri cu cetățeni, asociații de locatari, grupuri civice în vederea informării cu privire la sistemul de colectare separată și beneficiile acestuia.

Recomandările autorilor – transport public:

Creșterea numărului de stații de călători va duce la un grad de accesibilitate mai mare. Integrarea serviciului de transport județean în strategia de regională de transport va duce la accesibilizarea întregului județ.

Creșterea gradului de transparență și comunicare cu utilizatorii ar duce la popularitatea mai mare a
serviciului de transport.

Proiectul Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este creșterea capacității de mobilizare și implicare civică, în special în rândul tinerilor, prin dezvoltarea unui set de metode și instrumente de monitorizare și advocacy în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de transport public, educație și gestionare a deșeurilor furnizate de administrațiile publice locale din mediul urban.

Pentru mai multe detalii despre clasamentul complet, concluzii și recomandări, accesați https://www.romaniacurata.ro/servicii-publice-locale/comunicare/

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Foto: descriptiv

 

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90