Donaris 930 x 122

arie naturală protejată

S-A VOTAT PENTRU SOARTA PĂDURII TRIVALE

S-a votat pentru soarta pădurii Trivale. Reunit astăzi în ședință ordinară în plen, Consiliul Local Pitești a aprobat instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național pentru o suprafață de 374,3658 de hectare din pădurea Trivale.

Citiți și: Gentea a convocat Consiliul Local de urgență

Proiectul, inițiat electoral de 10 consilieri de la PSD și ALDE în replică la o acțiune la fel de electorală a PNL de strângere de semnături de la cetățeni pentru salvarea pădurii Trivale, a fost votat în unanimitate de reprezentanții puterii și ai opoziției.

Nimeni nu se grăbește, însă, să aplaude prea mult votul de astăzi (cu excepția consilierilor locali, care au punctat cu un ropot de aplauze rezultatul votului). Decizia era necesară pentru că Ministerul Mediului ceruse clarificări în ceea ce privește reanalizarea suprafeței din pădurea Trivale (situată în Pitești și aflată în proprietatea statului) propusă de municipalitate încă din anul 2012 pentru a deveni arie naturală protejată. Hotărârea finală o ia, însă, Guvernul.

Citiți și: Acum: Demisie în Consiliul Local Pitești

Iar hotărârea finală este așteptată de ani și ani de zile, fără rezultat (AICI, amănunte). Este motivul pentru care suntem sceptici că pădurea Trivale va fi ferită prea curând de tăierile de arbori, instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național devenind un fel de Fata Morgana.

Remarcăm, totuși, un lucru: majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local l-a „cumințit” pe primarul pesedist Cornel Ionică, adversar declarat al inițiativei (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441