New Profesional Consult 930 x 122

copii

Copii centru Pitești, incidenta covid

Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor

Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor.

Citiți și: Doi frățiori, Răzvan și Andrei, surpriză de proporții de la polițiștii argeșeni!

Dr. Adriana Pistol, medic şef INSP, a explicat care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor în valul 5 al pandemiei de COVID-19. Acesta susține că numărul de îmbolnăviri în cazul copiilor este momentan mic și nu va prezenta un pericol pe viitor.

Deși varianta Omicron câștiga tot mai mult teren, Adriana Pistol (foto) a precizat că nu se aşteaptă să explodeze numărul de infectării la copii odată cu începerea şcolii.

Citiți și: Momente incredibile la ISU Argeș! Lecții de viață de la salvatori

Adriana Pistol

Nu va exploda asupra copiilor în mod deosebit (tulpina Omicron – n.r.). Încă nu avem o transmitere comunitară susţinută, cum spunem noi.

Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren. Am putea spune în prezent că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta.

Să spunem aproximativ jumătate – jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite”, a mai spus Pistol, potrivit Mediafax.

Cazuri de infectare cu varianta Omicron la copii fost găsite și în Argeș.

Mai multe detalii aici: Video – Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, despre starea pacienților infectați cu Omicron

Sursă: Mediafax

Foto principal: descriptiv, foto secundar: hotnews.ro

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90