Donaris 930 x 122

amenzi

Video – Amplă acțiune la Podul Viilor. Șoferii de autobuz și microbuz, luați la control de polițiști

Video – Amplă acțiune la Podul Viilor. Șoferii de autobuz și microbuz, luați la control de polițiști

Citiți și: Inspectorii ISU Argeș, foc și pară pe „disidenții” pandemiei

În urma unor acțiuni de verificare a transportului rutier de persoane, desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai Biroului Rutier Pitești șapte șoferi au fost sancționați ca urmare a neregulilor constatate.

Citiți și: Cont unic pentru plata amenzilor rutiere

În total au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai Biroului Rutier Pitești au desfășurat activități de verificare a transportului rutier de persoane, în cadrul unei acțiuni punctuale desfășurate în zona Podul Viilor din municipiul Pitești.

Cu ocazia activităților, au fost verificate legalitatea efectuării acestui tip de transport, precum și respectarea măsurilor de protecție sanitară în timpul efectuării de curse regulate sau speciale de transport public de persoane, însă fără a fi neglijate și alte categorii de participanți la trafic.

Scopul acțiunii este prevenirea abaterilor referitoare la numărul persoanelor din mijloacele de transport în comun, al respectării prevederilor legale pentru siguranța pasagerilor dar și al respectării normelor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2, având în vedere că problematica în această privință este încă actuală și este reglementată de cadrul legal specific prin obligația purtării măștii în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora, alături de spațiile publice închise, spațiile comerciale și în spațiile aglomerate de orice fel.

În urma abaterilor constatate, în aproximativ o oră, pe raza municipiului Pitești, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.000 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, majoritatea pentru lipsa documentelor și neportul centurii de siguranță.”, transmite IPJ Argeș.

Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de participanți la trafic.

[555x222px]BlackFriday_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441