EcoMoto 930×122

consumatori

ALARMANT! ÎN ARGEȘ, CANTITĂȚI MARI DE PEȘTE STRICAT

Astăzi, în Pitești, la Consiliul Judeţean Argeș, a avut loc o dezbatere ocazionată de sărbătorirea, pe 15 martie, a Zilei Internaţionale a Protecţiei Consumatorilor.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Cu acest prilej, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Violeta Nedelcu, a prezentat un nou regulament privind etichetarea produselor şi o statistică despre produsele alimentare neconforme depistate în timpul controalelor făcute în Argeș.

Datele sunt de natură să ne îngrijoreze. Astfel, 17% din cantitatea totală de peşte şi produse din peşte controlată a fost depistată anul trecut ca fiind neconformă, adică stricată, cu termen de valabilitate expirat sau depozitată ori comercializată în condiții neigienice.

Citiți și: Care este ,,cămila cu bani” a Argeșului

La produsele congelate procentul a fost de 14%, la lactate și apă minerală de câte 12%, la produsele pascale de 10%, la produsele ecologice de 8%, la carne şi produse din carne și la băuturi răcoritoare de câte 6% și de 5% la suplimentele alimentare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3