930X122 MAIA

itm argeș

62 muncitori ”la negru”, 850.000 lei amendă

În domeniul Relațiilor de muncă s-au efectuat un număr de 192 de controale, s-au aplicat un număr de 51 de sancţiuni, din care amenzi în valoare totală de 873.800 lei.

Citiți și: ITM Argeș: Atenție la reguli pe timp de caniculă!

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcții, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Citiți și: ITM Argeș, despre accidentele de muncă. Obligațiile angajatorului

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna iunie 2021, ITM Argeş a efectuat un număr de 192 de controale. Astfel, la 22 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 62 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 850.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, în luna iunie 2021 au fost efectuate 172 de controale. Au fost aplicate un număr de 91 de sancțiuni, din care 25 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 100.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri,alimentație publică, morărit și panificație, confecții textile, comerț,
materiale pirotehnice.

Foto descriptiv

 

Donaris 555×222

Comentarii

570×90 MAIA