930×122 CAPRA 5

lege promulgată

A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Citiți și: E oficial! O nouă lege pentru părinți, promulgată!

Președintele României a promulgat astăzi legea pensiilor speciale.

Klaus Iohannis, a semnat azi Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, anunță Administrația Prezidențială.

Citiți și: Pensiile speciale, tăiate! Se face dreptate!

Citește și: Poliția, anunț oficial pentru toți șoferii!

Camera Deputaților a votat, luni, cu 174 pentru, 81 împotrivă, 17 abțineri și două refuzuri de a vota proiectul de lege.

Iată care sunt principalele modificări făcute la Legea pensiilor speciale:

,,1. Baza de calcul a pensiei speciale este 80% din media salariilor brute și a sporurilor pe ultimele 48 de luni (4 ani) de activitate.

Acum se ține cont doar de ultima lună.

2. Vârsta de pensionare va fi de 47 de ani și patru luni în ianuarie 2024, dar doar cu condiția a 25 de ani de vechime în specialitate.

Va crește anual cu câte patru luni, până când va ajunge la 60 de ani în 2062.

3. Crește baza de calcul a pensiei pentru personalul auxiliar din parchete și instanțe de la 65% la 80% din media salariilor lunare brute și a sporurilor din ultimele 48 de luni de activitate.

A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

4. Partea de necontributivitate a pensiei se va impozita progresiv cu cote cuprinse între 10% și 20% pentru partea de pensie care depășește salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Citește și: Pitești. Un super centru angajează

5. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

6. Magistrații care nu se pensionează la împlinirea celor 25 de ani în sistem vor beneficia de o majorare a pensiei cu 1% pentru fiecare an în care rămân în sistem.”, notează Antena 3 CNN.

Informații suplimentare, AICI

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • Rezervistul spune:

    Eu aș recomanda ca și pompierii să iasă la pensie la 70 ani eventual Să fie chemați să stingă incendiul bătrâneii…la casele care ard ale senatorilor și deputaților care au votat această prostie….Iar când se duc europarlamentarii la Bruxelles la ședințe cu avionul… să fie pilotate de boșorogi cu diabet și eventual cu vârsta de 80 ani…Iar însoțitoarele de bord să fie înlocuite de asistente medicale de 65 ani( că tot vrea UE egalizarea vârstei de pensionare și la femei) Așa…în caz de nevoie pt resuscitarea piloților dacă le vine rău…

  • Rezervistul spune:

    Iar la război să fie chemați doar cei peste 50-79 ani că să-și apere țara și doar cei care au făcut armata obligatorie până în 2007 din cei care mai trăiesc….iar restul…tineretul de 18 -22 ani epilat pe picioare și cu belciuge in nas eventual și amețit de prafuri sau băutură să servească armata numai la bucătărie sau in spatele frontului feriți de gloanțe…eventual la cărat de morți la groapă,sau la servit masa pt cei din linia 1…. Așa ar fi corect… Țara apărată cu mamaie și tataie….

  • Rezervistul spune:

    in ceea ce privește cele 3000 funcții de rezerviști voluntari ale MApN o să caute mult și bine… că nu găsesc Propun să se ducă la târgul de joburi civile sau să se aciueasca pe lângă târgurile de vile și apt… MApN minte cu nerușinare când spune că e lapte și miere….Pe salariul de 2000-3000 lei nu spune că vine la pachet cu….ture de 12/24 sau 12/48 continuu ( 25-30 ani) sâmbetele, duminicile, sărbători legale….anul nou Pastele Crăciunul…Mutare definitivă la ordin în celălalt capăt al țării cu cățel, purcel, mobilă, soție ( dacă mai găsește serviciu acolo) copii ( cu școala) dacă unitatea se relocă….Apoi la final de carieră când ești plin de boli…după o viață de privațiuni vine guv și spune Sar putea să nu-ți acordăm nici o pensie ( la milit media este la subof 2000-3500) că noi guv și statul considerăm că este nesimțită….Asta nu spune MApN…

  • Rezervistul spune:

    MApN cât ș la MAI nu publică adevărata situație din sistemul de apărare și ordine publică….iar presa nu poate afla deoarece nu au acces la serviciile de resurse umane din unități…. să vadă și să fotografieze cozile imense pe 2-3 rânduri la rapoarte pt ieșiri la pensie….pt cei care au vechime…dar și cozi pt demisii în lanț ai milit ang pe bază de contract ( caporali, fruntași sau simpli soldați) ai celor cu vechime mică 3-4 ani amăgiți ,păcăliți de promisiuni,beneficii uriașe salarii babane….dar care au dat piept cu realitatea…. lipsă de piese de schimb pentru tehnică, echipament, muniție, ofițeri care toată ziua urlă la subalterni și-i jignesc …..Aceste lucruri trebuie spuse de presă când apare vreun purtător de cuvânt… Să nu fie lăsat să vb baliverne…. să fie întrebat insistent….

  • Eu spune:

    comentariile Sung foarte corecte !

  • Relu spune:

    Foarte bine punctat.
    Ar mai trebui sus că, în cazul unui război, să plece, la luptă, magistrații favorizați și odraslele politicienilor.

  • Justițiarul spune:

    supraipozitarea pensiilor de serviciu
    între 2000 lei si 4200 lei
    10%
    între 4200-6800
    15%
    peste 6800
    20%

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90