930X122 MAIA

pensii speciale

Pensiile speciale, tăiate! Se face dreptate!

Lovitură dură pentru românii care au pensii speciale!

Citiți și: A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Acestea ar putea fi tăiate, astfel încât nicio pensie să nu mai depășească salariul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut împreună cu Banca Mondială un plan de reformare a veniturilor unor categorii precum militarii, poliţiştii sau magistraţii.

Citiți și: Surpriză! Primarii ar putea rămâne cu pensiile speciale

„Specialiștii Băncii Mondiale ne-au livrat Raportul în ceea ce privește îndeplinirea Jalonului 215 din PNRR, adică reforma sistemului pensiilor și indemnizațiilor de serviciu, stabilite în baza unor legi speciale.

Urmează ca Ministerul Muncii, în colaborare cu ministerele de resort, să formuleze, în baza acestui Raport, un proiect de Ordonanță de Urgență, care va fi înaintat Guvernului, în vederea adoptării unei decizii”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

Potrivit documentului, pensiile speciale ar trebui calculate pe baza contributivităţii, iar valoarea lunară nu trebuie să ia în seamă sporurile sau să depăşească salariul.

Mai mult decât atât, cei care care beneficiază de aceste venituri ar ieşi la pensie la fel ca angajații din sistemul public, la 65 de ani.

Ca aceste măsuri să devină lege, ele trebuie asumate de coaliţia de guvernare şi transcrise într-un proiect de lege.

Foto descriptiv: Playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3