NOR CURIER 930X122

pensii speciale

Surpriză! Primarii ar putea rămâne cu pensiile speciale

Deși liderii politici promiteau, în urmă cu câteva luni, eliminarea acestor privilegii, primarii și președinții de consilii județene ar putea rămâne, cel puțin deocamdată, cu pensiile speciale.

Citiți și: A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

PNL, PSD și UDMR au votat împreună în acest sens.

Citiți și: Pensiile speciale, tăiate! Se face dreptate!

Potrivit Digi24, pentru raportul de respingere al proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut.

Proiectul de lege a fost inițiat de USR și prevede eliminarea pensiilor speciale pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Potrivit actului normativ, un primar de comună cu un singur mandat ar primi 1.600 de lei pensie specială și 5.000 de lei, după trei mandate.

Proiectul urmează acum să să fie discutat în plenul Camerei Deputaților și apoi în Senat.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3