EcoMoto 930×122

andrei gerea

ANDREI GEREA S-A ABȚINUT LA VOTUL PENTRU ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE

Andrei Gerea s-a numărat printre deputații care NU au votat pentru eliminarea pensiilor speciale.

Citiți și: A plecat de la CJ Argeș! Declarații EXCLUSIVE de la protagonist

Deputatul ALDE de Argeș s-a aflat printre cei 21 de deputați care s-au abținut, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost adoptat ieri de plenul Camerei Deputaților cu 247 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și 21 de abțineri.

Citiți și: Astăzi se anunță o nouă grevă! Magistrații vor mai mulți bani

Andrei Gerea: „Doar populism și demagogie!”

L-am întrebat pe deputatul Andrei Gerea de ce s-a abținut. „În primul rând, toată lumea a căzut de acord că forma în care s-a prezentat e neconstituțională. Deci, doar populism și demagogie!

Apoi, UDMR a acuzat că nu au fost respectate procedurile la comisie și nu au putut să aducă anumite amendamente. USR, tot pe motive de neconstituționalitate, a cerut modificări. În această situație, noi am cerut retrimiterea la comisie ca să nu ne facem că facem. Nu s-a acceptat.

În plus, am avut și observațiile noastre, printre care faptul că, în afara parlamentarilor, care sunt „niște nenorociți” și nu merită, pentru celelalte categorii era nevoie să se vină cu o compensație care să nu mai dea naștere la comentarii. Asa-zisele pensii speciale sunt niște compensații, suplimentări ale pensiei normale date pentru faptul că în timpul serviciului respectivii angajați nu au aceleași drepturi ca restul.

Am cerut ca, în această situație, drepturile interzise să fie redate. Adică nu avem pensii speciale, dar nici drepturi interzise!

Mai mult, în anumite domenii considerate importante, prin aceste stimulente se încearcă ținerea în sistem a celor competenți, dar și ferirea unora de diverse tentații financiare ilegale care pot apărea. Corupție, adică, într-o justiție care și așa e cam scuturată pe subiectul ăsta…

E de remarcat că tot scandalul s-a facut pentru 4% din bugetul total. Restul, care reprezintă 96%, își vor primi pensiile în continuare.

Încă ceva: nu înțeleg de ce aceia care au propus eliminarea pensiilor pentru parlamentarii din România i-au uitat pe europarlamentari! Pentru că acele pensii speciale sunt plătite, până la urmă, tot de români. Cumva ca să nu-i supere pe colegii de la Bruxelles?”, ne-a răspuns deputatul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3