Donaris 930 x 122

camera deputatilor

PROIECT: ZILE LIBERE PENTRU PĂRINȚI

În cazurile în care, din cauza vremii sau a altor situații extreme decretate ca atare de autorități, unitățile de învățământ sunt închise temporar, unul dintre părinți ar putea primi zi/zile libere de la angajator pentru supravegherea copilului în perioada în care cursurile sunt suspendate.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Propunerea, care face obiectul unui proiect de lege inițiat în Parlament, a primit raport favorabil de la comisia de muncă a Camerei Deputaților. Va deveni lege dacă va fi adoptată și în plenul Camerei, for decizional în acest caz.

Potrivit proiectului, în cazurile menționate, unul dintre părinți va avea dreptul să stea acasă cu copilul, dacă acesta are cel mult 12 ani sau, indiferent de vârstă, dacă este un copil cu dizabilități. Dacă este o familie monoparentală, de zi/zile libere ar urma să beneficieze părintele care este și tutorele legal al minorului.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

Pentru ziua sau zilele libere părintele va fi plătit de angajator ca și cum ar fi fost la serviciu, se precizează în proiectul de lege.

Precizăm că proiectul a fost votat favorabil în Senatul României. AICI, proiectul complet.

În ultimii ani, Argeșul s-a confruntat cu vreme extremă, din cauza căreia școlile au fost închise. În municipii și orașe, Inspectoratul Școlar a stabilit o listă de unități de învățământ care au preluat copiii ai căror părinți se aflau la serviciu și care nu aveau cu cine să îi lase acasă pe parcursul zilelor de suspendare a cursurilor școlare (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90