EcoMoto 930×122

alocații pentru copii

S-A VOTAT PENTRU DUBLAREA IMEDIATĂ A ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Camera Deputaților a respins în urmă cu puțin timp Ordonanța de Urgență prin care Guvernul a prorogat pentru 1 august 2020 termenul pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Au votat „pentru” respingere 209 deputaţi, 98 s-au abţinut și doar 3 au votat „împotrivă”.

Citiți și: Alocații mai mari pentru copii! Când se virează banii

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Legea prin care a fost respinsă OUG va ajunge la președintele României, Klaus Iohannis. Dacă acesta o va promulga, Guvernul va fi nevoit să dubleze alocațiile de stat pentru copii înainte de 1 august. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii sau pentru retrimiterea acesteia în Parlament.

Citiți și: Investiție de milioane. Pe ce se duc banii

Istoricul dublării amânate a alocațiilor pentru copii

Pe 18 decembrie 2019, la propunerea PSD, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

Noile cuantumuri adoptate:

-600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copiilor cu handicap;

-300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

-600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani în cazul copiilor cu handicap.

Pe 14 ianuarie 2020, președintele Iohannis a promulgat legea. În mod normal, odată promulgată, legea ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost publicată în Monitorul Oficial.

Însă, pe 16 ianuarie 2020, invocând că nu sunt suficienți bani la bugetul de stat, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a prorogat până pe 1 august 2020 termenul de intrare în vigoare a legii care stipulează dublarea alocațiilor.

În replică, pe 3 februarie 2020, Senatul României a respins amânarea decisă de Guvern. Astăzi, ca for decizional, Camera Deputaților a respins și ea prin lege Ordonanța de Urgență a Guvernului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90