Donaris 930 x 122

alocații pentru copii

UNDĂ VERDE PENTRU DUBLAREA ALOCAŢIILOR

Curtea Constituţională a României a respins astăzi contestaţia Guvernului cu privirea la amânarea deciziei de dublare a alocaţiilor.

Citiți și: Anunțul serii! Cresc sau nu cresc alocațiile pentru copii? Ce se întâmplă

„Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, arată CCR într-un comunicat.

Este vorba despre legea care respingea Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care era amânată intrarea în vigoare a dublării alocațiilor până la 1 august. Astfel, dacă președintele promulgă legea, din momentul publicării în Monitorul Oficial alocațiile ar trebui dublate de la 150 de lei la 300 de lei.

Citiți și: CREȘTEREA ALOCAȚIILOR CU 20%, RESPINSĂ DE COMISIA DE MUNCĂ DIN SENAT

Președintele mai are la dispoziție să retrimită legea în Parlament și astfel se poate ajunge la data de 1 august până la care Guvernul a dispus oricum amânarea.

(Sursa: digi24.ro)

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90