930 x122 grota rece

alocații pentru copii

GUVERNUL AMÂNĂ DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Guvernul amână dublarea alocațiilor pentru copii. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministrul Ludovic Orban.

Citiți și: S-a stabilit! Intră sau nu alocațiile pe card înainte de Paște

Premierul a informat că după promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis Guvernul va proroga termenul de intrare în vigoare a acesteia.

Potrivit sursei citate, amânarea este necesară până la găsirea de resurse financiare, cel mai probabil banii urmând să fie alocați abia la rectificarea de buget din iulie 2020.

Citiți și: Anunțul serii! Cresc sau nu cresc alocațiile pentru copii? Ce se întâmplă

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat. (…) Alocarea resurselor poate fi făcută la rectificarea bugetară care se va face după 1 iulie. Vom vedea exact când vom proroga”, a declarat Ludovic Orban după o discuție pe care a avut-o astăzi la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele țării a anunțat ieri că data limită pentru promulgare este 18 ianuarie 2020 și că nu intenționează să nu promulge legea: „Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”.

Pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaților a votat favorabil, în calitate de for decizional, dublarea alocațiilor de stat pentru copii (AICI, subiectul pe larg).

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3