New Profesional Consult 930 x 122

alocații pentru copii

GUVERNUL AMÂNĂ DUBLAREA ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Guvernul amână dublarea alocațiilor pentru copii. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministrul Ludovic Orban.

Citiți și: Anunțul serii! Cresc sau nu cresc alocațiile pentru copii? Ce se întâmplă

Premierul a informat că după promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis Guvernul va proroga termenul de intrare în vigoare a acesteia.

Potrivit sursei citate, amânarea este necesară până la găsirea de resurse financiare, cel mai probabil banii urmând să fie alocați abia la rectificarea de buget din iulie 2020.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat. (…) Alocarea resurselor poate fi făcută la rectificarea bugetară care se va face după 1 iulie. Vom vedea exact când vom proroga”, a declarat Ludovic Orban după o discuție pe care a avut-o astăzi la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele țării a anunțat ieri că data limită pentru promulgare este 18 ianuarie 2020 și că nu intenționează să nu promulge legea: „Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”.

Pe 18 decembrie 2019, Camera Deputaților a votat favorabil, în calitate de for decizional, dublarea alocațiilor de stat pentru copii (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90