930X122 MAIA

klaus iohannis

Președintele Iohannis a lansat avertismentul: „Riscurile sunt în creștere”

Președintele Iohannis a lansat avertismentul.

Citiți și: Klaus Iohannis a ajuns în Argeș

La reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, șeful țării a declarat că riscurile din regiunea Mării Negre sunt în creștere.

Klaus Iohannis și-a exprimat îngrijorarea față de evoluțiile din teren, atât în ceea ce privește securitatea, cât și situația umanitară din estul și sudul Ucrainei, subliniind faptul că riscurile sunt în continuă creștere.

Citiți și: Președintele României, anunț de ultimă oră

Președintele a prezentat, de asemenea, măsurile adoptate de România pentru sprijinirea Ucrainei, subliniind ajutorul umanitar și facilitarea exporturilor de cereale prin portul Constanța și porturile de la Dunăre, potrivit Administrației Prezidențiale.

Liderul de la Cotroceni susține aderarea Ucrainei la UE și a explicat că procesul de reconstrucție a țării cotropite de ruși va presupune eforturi susținute pe termen mediu și lung, la care Uniunea Europeană va trebui să continue să participe, în coordonare cu partenerii internaționali. În plus, Iohannis a evidențiat importanța de a răspunde pozitiv cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la UE.

Totodată, Klaus Iohannis a subliniat importanța intensificării eforturilor pentru a depăși decalajele de investiții în materie de apărare, prin stimularea investițiilor și achiziționarea de capabilități de apărare, în deplină complementaritate și coordonare cu NATO.

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA