930×122 CAPRA 5

carte copii

Iohannis, într-o carte pentru copii. Cei mici trebuie să-l ajute să găsească drumul spre casă

Președintele Klaus Iohannis apare într-o carte de de jocuri educative pentru copii, editată la Sibiu. Șeful statului este ilustrat alături de alte personalități istorice cu origini săseşti din Transilvania.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Potrivit turnulsfatului.ro, caietul, care este promovat de comunitatea germană, conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.

La pagina 12 a caietului apare și imaginea lui Klaus Iohannis, într-un exercițiu-labirint denumit „Derutații sași ardelei”. Copii trebuie să-l ajute pe președinte ”să găsească drumul spre casă”.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

„Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”, este descrierea sarcinii din dreptul exercițiului, conform turnulsfatului.ro.

Celelalte 4 personalități care apar alături de imaginea lui Klaus Iohannis sunt baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549).

”Casele” care se potrivesc celor cinci sași sunt: Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, Biserica Neagră din Braşov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu şi o rachetă spaţială.

Lui Klaus Iohannis îi este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România).

Caietul pentru copii se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate), mai notează sursa citată.

Sursă foto: capital.ro/ turnulsfatului.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • . spune:

    Este cu siguranță primul dintre „Derutații sași ardeleni”. Și este evident că s-a rătăcit de multă vreme. Pe oricare cale a labirintului ai porni ajungi la casa lui. Că el are 5 case.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3