Donaris 930 x 122

carte copii

Iohannis, într-o carte pentru copii. Cei mici trebuie să-l ajute să găsească drumul spre casă

Președintele Klaus Iohannis apare într-o carte de de jocuri educative pentru copii, editată la Sibiu. Șeful statului este ilustrat alături de alte personalități istorice cu origini săseşti din Transilvania.

Citiți și: Masacrul care a zguduit județul. Ce s-a întâmplat cu jandarmul care l-a prins pe criminal

Potrivit turnulsfatului.ro, caietul, care este promovat de comunitatea germană, conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.

La pagina 12 a caietului apare și imaginea lui Klaus Iohannis, într-un exercițiu-labirint denumit „Derutații sași ardelei”. Copii trebuie să-l ajute pe președinte ”să găsească drumul spre casă”.

Citiți și: Klaus Iohannis a ajuns în Argeș

„Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”, este descrierea sarcinii din dreptul exercițiului, conform turnulsfatului.ro.

Celelalte 4 personalități care apar alături de imaginea lui Klaus Iohannis sunt baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549).

”Casele” care se potrivesc celor cinci sași sunt: Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, Biserica Neagră din Braşov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu şi o rachetă spaţială.

Lui Klaus Iohannis îi este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România).

Caietul pentru copii se numește „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate), mai notează sursa citată.

Sursă foto: capital.ro/ turnulsfatului.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • . spune:

    Este cu siguranță primul dintre „Derutații sași ardeleni”. Și este evident că s-a rătăcit de multă vreme. Pe oricare cale a labirintului ai porni ajungi la casa lui. Că el are 5 case.

New Profesional Consult 570×90