930X122 MAIA

klaus iohannis

Președintele Iohannis, anunț oficial despre tăierile de salarii!

Astăzi, 13 aprilie, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații despre cel mai intens subiect dezbătut în aceste zile în România, și anume, dacă vor exista sau nu tăieri de salarii.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Iohannis a dat asigurări românilor că atâta timp cât va avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii.

Potrivit acestuia, situația economică din România este bună, există creștere economică și nu este nevoie de o asemenea măsură.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

„E într-adevăr o discuție în spațiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcție complet greșită.

Situația economică în România e bună, avem creștere economică, avem dezvoltare. România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni.

Acum ceva vreme când s-au negociat fondurile europene și pentru PNRR, am fost cu echipa la Bruxelles, unde am negociat 4 zile și 4 nopți, am obținut atunci 80 de miliarde de euro fonduri europene și fonduri pentru PNRR pentru proiecte din România, e o oportunitate imensă.

Treaba guvernului e clară – să creeze cadrul ca acești bani să fie atrași în folosul firmelor românești, al românilor în ansamblu pentru a dezvolta economia românească. Asta trebuie să facă Guvernul”, a declarat președintele, potrivit Digi24.

Românii nu vor fi dați afară, nu li se taie salariile

Nu e nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus, și cred că voi mai avea, nu vor exista tăieri de salarii.

Ideea mea și a Coaliției nu e să băgăm România în vreun scenariu de austeritate. S-a dovedit când am avut criza bancară în 2008 – 2010, că austeritatea nu e o soluție.

Sper să rețină asta politicienii și cvasi-politicienii. Nu vor exista tăieri de salarii. Nu îmi doresc ca prin dezvoltarea României și atragerea de fonduri europene, românii să o ducă mai rău, e o absurditate.

Oricine spune altceva în spațiul public e în eroare. Nu există un astfel de concept la nivelul meu, nici la nivelul Coaliției.

Să fie bine înțeles – ultimul lucru pe care mi-l doresc acum, în prag de sărbătoare, e să își facă românii griji că li se taie salariile și vor fi dați afară. Nu vor fi dați afară, nu li se taie salariile, oricine afirmă altceva greșește”, a adăugat Klaus Iohannis.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90