Donaris 930 x 122

klaus iohannis

Rușii se apropie de țara noastră! Iohannis anunță detalii despre negocierile cu NATO

Marți, 12 aprilie, președintele Klaus Iohannis a anunţat care este stadiul negocierilor pentru grupul de luptă al NATO în România.

Citiți și: Președintele Iohannis a fost dat dispărut!

Repoziționarea războiului din Rusia, mutarea trupelor în sudul şi estul Ucrainei a sporit îngrijorările pentru România, aliată NATO de la Marea Neagră, nevoită să asiste la o apropiere a armatei ruse la mai puţin de 50 de kilometri de zona sa de coastă, atunci când Rusia a capturat de la ucraineni Insula Șerpilor, pe 24 februarie.

În acest context, s-au luat măsuri pentru întărirea prezenței NATO pe frontiera de est a alianței.

Citiți și: Klaus Iohannis a semnat decretul! Se schimbă modul de acordare a alocațiilor pentru copii

Iohannis a declarat că în această primăvară Grupul de luptă aliat de pe teritoriul României va fi „negociat şi finalizat”.

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO și acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile.

Deci avem decizia, însă tehnicalitățile, negocierile între aliați vor dura o vreme până când se finalizează, dar cred că încă în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat și finalizat”, a declarat președintele Klaus Iohannis la conferința de presă organizată marți cu premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Totodată președintele și-a prezentat dorința ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă.

„Sunt o serie de aspecte tehnice care trebuie rezolvate, trebuie să vedem și care e realitatea, care sunt nevoile.

În realitate noi am crescut postura pe frontiera de est a alianței semnificativ deja.

Părerea mea este că prezența este una pe termen lung, dacă constatăm însă că teritoriul NATO este amenințat, evident că putem spori prezența foarte rapid”, a declarat premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90