Donaris 930 x 122

alocații pentru copii

Alocații majorate cu 100%

Alocații majorate cu 100%

Citiți și: Alocații mai mari pentru copii! Când se virează banii

Veste bună pentru familiile care se confruntă cu probleme financiare grave, în contextul în care o propunere legislativă are în vedere creșterea cu 100% a alocațiilor pentru familiile cu venituri reduse, care au copii în întreținere.

Mai mult decât atât, mai multe categorii de persoane vor primi ajutoare sociale, potrivit proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Citiți și: CREȘTEREA ALOCAȚIILOR CU 20%, RESPINSĂ DE COMISIA DE MUNCĂ DIN SENAT

Pentru moment, propunerea ar fi fost adoptată tacit, în luna septembrie, de către Senat, urmând să primească votul decisiv la Camerei Deputaților pentru a merge mai departe si a produce efecte. Așadar, Legea NU este încă în vigoare!

Prin acest proiect de lege se dorește încurajarea natalității.

Alocația va fi denumită – „alocație pentru susținerea familiei”, scrie legislațiamuncii.manager.ro.

ISR reprezintă indicele social de referință și are valoarea de 525,5 lei, de la 1 martie 2022. ISR este, potrivit legii, o unitate exprimata în lei la nivelul căreia se raportează prestațiile bănești suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Familiile care au un venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 0,80 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocației va fi stabilit prin raportare la indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează:

a) 0,3280 ISR pentru familia cu un copil;

b) 0,6560 ISR pentru familia cu 2 copii;

c) 0,9840 ISR pentru familia cu 3 copii;

d) l,3120 ISR pentru familia cu 4 copii si mai mulți.

Astfel, o familie cu 2 copii, din situația expusă mai sus, va primi o alocație de aproximativ 340 de lei, față de 172 de lei, atât cât este în momentul prezent.

Pentru familia al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 0,80 ISR și până la 1,60 ISR inclusiv, cuantumul alocației este stabilit după cum urmează:

a) 0,3000 ISR pentru familia cu un copil;

b) 0,6000 ISR pentru familia cu 2 copii;

c) 0,9000 ISR pentru familia cu 3 copii;

d) l,2000 ISR pentru familia cu 4 copii si mai mulți.

De asemenea, familia monoparentala al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 0,80 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocației este stabilit prin raportare la indicatorul social de referință, după cum urmează:

a) 0,428 ISR pentru familia cu un copil;

b) 0,856 ISR pentru familia cu 2 copii;

c) l,284 ISR pentru familia cu 3 copii;

d) l,712 ISR pentru familia cu 4 copii si mai mulți.

Pentru familia monoparentală (persoane singure, văduve, divorțate, etc) al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 0,80 ISR și până la 1,60 ISR inclusiv, cuantumul alocației este stabilit după cum urmează:

a) 0,408 ISR pentru familia cu un copil;

b) 0,816 ISR pentru familia cu 2 copii;

c) l,224 ISR pentru familia cu 3 copii;

d) l,632 ISR pentru familia cu 4 copii si mai mulți.

Foto: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Alina Paula spune:

    Cu alte cuvinte tot cei care freacă menta vor avea bani… Nu este corect! Ar trebui sa se facă o evaluare a familiei și a copilului înainte de a se da majorarea. Dacă membrii familiei lucrează, copilul merge la școală, nu are absente e ok. Putini sunt cei care într adevăr merita ajutorul, restu sunt niște lepre care beau și fumează pe banii statului iar copii nici nu prea ajung la școală sau și dacă ajung au un comportament urat fata de colegi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90