EcoMoto 930×122

camera deputatilor

SCHIMBARE IMPORTANTĂ PENTRU ȘOFERI

Schimbare importantă pentru șoferi. În cazul șoferilor care circulă cu mașina fără a avea rovinietă valabilă, fapta ar urma să se prescrie în 4 luni de la săvârșirea ei, potrivit unui proiect de act normativ care ar putea primi mâine, 6 februarie 2018, votul decisiv al deputaților. În prezent, prescrierea survine în 6 luni de la săvârșire.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

„Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei.”, prevede proiectul, cu precizarea că este vorba despre data încheierii procesului-verbal de contravenție. Cu alte cuvinte, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în cel mult 4 luni de la data la care șoferul a fost prins conducând o mașină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi dată.

Conform legislației în vigoare, prescrierea faptei intervine în 6 luni de la săvârșirea acesteia, iar comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face în cel mult 2 luni de la întocmirea lui.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

În momentul de față, așadar, din ziua săvârșirii contravenției și până la comunicarea amenzii pot trece cel mult 8 luni (6 luni până la momentul încheierii procesului-verbal, plus 2 luni până la comunicarea acestuia). Dacă schimbarea amintită mai sus va fi adoptată, perioada se va reduce la 6 luni (4 luni până la momentul încheierii procesului-verbal, plus 2 luni până la comunicarea lui).

Referitor la proiectul de lege aflat la Camera Deputaților, în forma adoptată de senatori scria că procesul-verbal va fi însoțit și de dovezi. Deputații au ales, însă, să elimine această prevedere.

Rovinieta are o valabilitate de 1, 7, 30 sau 90 de zile ori de 12 luni, în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale. Circulația fără rovinietă se poate sancționa cu amendă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3