Donaris 930 x 122

circulatie

Abateri minore. Cele 3 greșeli de circulație care te lasă direct pieton! Abateri minore

Abateri minore. Cele 3 greșeli de circulație care te lasă direct pieton! Abateri minore

Citiți și: Decizie radicală pentru toți cei care au permis de conducere!

Orice șofer, din grabă sau neatenție, poate comite diverse greșeli de circulație majore, care îl pot lăsa fără carnetul de conducere. Dar și abaterile minore pot duce la suspendarea permisului, atrage atenția Promotor.ro.

Una dintre cele mai întâlnite abateri este neacordarea priorității pietonilor.

Citiți și: Schimbare majoră în Codul Rutier! Gata cu aceste amenzi

De cele mai multe ori, șoferii fie se grăbesc, fie nu observă persoana care așteaptă să traverseze pe la trecerea de pietoni.

Iar dacă fapta e surprinsă de polițist sau de camerele de supraveghere, șoferului i se reține permisul pentru 30 de zile.

O altă abatere des întâlnită este neacordarea priorității vehiculelor.

Fie în intersecțiile marcate cu semnul STOP sau cedează, fie în cele unde se aplică regula priorității de dreapta.

Abateri minore. Cele 3 greșeli de circulație care te lasă direct pieton! Abateri minore

De multe ori, șoferii neatenți sau care nu cunosc suficient de bine legislația, nu acordă prioritate conform legii. Și pentru această abatere Poliția suspendă permisul pentru o lună.

Depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime legale atrage, de asemenea, suspendarea permisului pentru 30 de zile. Și nu vă gândiți la cazurile extreme, în care șoferii sunt prinși cu 150-200 km/h.

Sunt situații în care, tot din cauza grabei sau a neatenției, poți circula cu 81 km/h într-un sector de drum unde viteza e limitată la maximum 30 km/h.

Detalii, AICI – Cele 3 greșeli de circulație care te lasă „pieton”. Și abaterile minore pot duce la suspendarea permisului

Sursă: promotor.ro

Foto: descriptiv/arhivă/ePitești.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90