930×122 CAPRA 5

contracte de munca

NEREGULI LA ZECI DE FIRME DIN ARGEŞ. AMENZI URIAŞE APLICATE DE INSPECTORII ÎN MUNCĂ

În perioada 15 iunie – 24 august 2020 s-a desfășurat o campanie națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

În această perioadă, ITM Argeş a efectuat un număr de 354 controale, 43 de angajatori au fost sancționați contravențional astfel:

-la 8 angajatori au fost identificate un număr de 16 persoane depistate la muncă în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 320.000 lei.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

-la 24 angajatori au fost identificate un număr de 33 persoane depistate la muncă fară contract individual de muncă.
Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 660.000 lei.

-la 3 angajatori au fost identificate un număr de 8 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 100.000 lei.

– la 8 angajatori au fost identificate un număr de 12 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 120.000 lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90