Kaia 930 x 120

LIVIU_DRAGNEA

Angajările în administrația publică locală vor fi deblocate

Angajările în administrația publică locală vor fi deblocate. Anunțul a fost făcut astăzi de Liviu Dragnea, vicepremier și ministru al administrației publice.

Dragnea a precizat că Guvernul lucrează la un pachet legislativ care prevede și ca angajările să se facă după raportul 1 la 1. Cu alte cuvinte, imediat ce o persoană părăsește o instituție a administrației publice locale, prin pensionare, demisie sau din alte motive, să poată fi înlocuită cu o alta. Ministrul nu a specificat când anume vor fi deblocate angajările, rezumându-se să afirme că este vorba de „un termen rezonabil”.

Amintim că Guvernul Boc a blocat angajările atât în administrația publică locală, cât și în întreg sistemul bugetar. Fostul Executiv a invocat că este nevoie de economii la bugetul statului în vremuri de criză și că măsura a fost decisă de comun acord cu misiunea în România a Fondului Monetar Internațional. Măsura Guvernului Boc prevede ca o angajare să fie posibilă doar dacă alte șapte persoane părăsesc instituția respectivă. În ultimele luni, Guvernul USL a deblocat numai punctual anumite posturi și numai în anumite domenii din sistemul bugetar, nu și la primării.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3