Eurial 930 x 122

coronavirus

ARGEȘ: MĂSURI PENTRU INTERZICEREA STAȚIONĂRII PUBLICULUI ÎN PARCURI ȘI LOCURI DE JOACĂ

Instituția Prefectului ne-a comunicat în urmă cu puțin timp: „În cadrul Instituției Prefectului – Județul Argeș, s-a desfășurat ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prezidat de domnul prefect Emanuel Soare. S-au aprobat următoarele măsuri:

Citiți și: Măsuri majore pentru cei care sună la 112!

– aplicarea la nivelul județului Argeș, în mod corespunzător, a Ordonanței militare nr.2 din 21.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19;

– Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor Argeș va întocmi și transmite autorităților administrației publice locale din județul Argeș lista persoanelor în vârstă de peste 65 de ani de pe raza fiecărei localități. Autoritățile administrației publice locale vor identifica din lista pusă la dispoziție de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor persoanele fără susținători sau fără altă formă de ajutor, asigurându-le acestora sprijin în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor;

Citiți și: Revoluție medicală: Corp avangardist, gata de inaugurare și o nouă URGENȚĂ

– primarii localităților vor identifica persoanele de pe raza fiecărei unități administrativ-teritorială care se întorc din afara țării la domiciliul din localitatea respectivă și care nu se află în evidența Direcției de Sănătate Publică Argeș potrivit listelor transmise. Datele de identificare ale fiecărei persoane (nume, prenume, CNP, adresă, număr telefon, data întrării în țară și țara din care provine) vor fi comunicate de către primar CJCCI Argeș;

– autoritățile administrației publice locale vor dispune măsurile necesare în vederea interzicerii staționării publicului în parcuri, locuri de joacă și spații de recreere și pe terenurile de sport, aflate în aer liber sau în incinte.

De asemenea, administratorii piețelor agroalimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul și a căror activitate nu a fost suspendată potrivit Ordonanței militare nr. 2/21.03.2020 vor proceda la monitorizarea/limitarea accesului persoanelor în spațiile destinate comerțului, astfel încât să fie asigurate măsurile de conduită socială și prevenție (evitarea aglomerării, păstrarea distanței de cel putin 1 metru între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația).

Operatorii de transport public vor avea în vedere ca prestarea serviciului public pe care îl asigură să se desfășoare cu respectarea condițiilor necesare împiedicării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, sens în care vor putea proceda, de comun acord cu autoritatea contractantă, la modificarea graficului de circulație, precum și a numărului de autovehicule de transport puse în trafic.

De asemenea, tot în cadrul CJSU s-a stabilit o întâlnire între conducerea Instituției Prefectului, conducere Consiliului Județean Argeș, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) și a spitalelor din județul Argeș, pentru stabilirea modului de operaționalizare a spitalelor în vederea preluării de pacienți infectați cu COVID-19, dar și de preluare a pacienților infectați cu COVID-19 care prezintă patologii asociate”. (Sublinierea aparține redacției) 

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3