EcoMoto 930×122

arie naturală protejată

DUȘMANII PĂDURII TRIVALE. CINE ȘI DE CE?

Dușmanii pădurii Trivale. Din motive pe care nimeni nu vrea să le explice, realitate care deja ridică mari semne de întrebare, declararea de către Guvern a pădurii Trivale drept arie naturală protejată întârzie din nou. Cine și de ce întârzie concretizarea proiectului?

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

În septembrie 2016, subprefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, anunța că proiectul a primit avize favorabile de la toate ministerele implicate în legiferarea demersului și că va fi prezentat pentru aprobare în ședință de Guvern. Detalii, AICI. În ciuda optimismului afișat de subprefect, nici Guvernul Cioloș nu a avut pe ordinea de zi aprobarea proiectului.

Prefectul Cristian Soare își păstrează, însă, optimismul și mizează pe noul Guvern Grindeanu. „Formalităţile sunt parcurse în proporție de 99%. Mai e nevoie doar de o hotărâre de Guvern. Sunt sigur că acum, când domnul Daniel Constantin – piteştean de-al nostru – a ajuns ministru al Mediului, proiectul va fi dus la bun sfârşit.”, declară prefectul Cristian Soare pentru ePitești.

Citiți și: Polițiștii, sancțiuni pe bandă rulantă, pe Trivale!

Amintim că de ani de zile autoritățile județene încearcă declararea pădurii Trivale (foto) din Pitești drept arie naturală protejată. Inițiativa a fost reluată de actualul prefect de Argeș, Cristian Soare. Detalii, AICI. Dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, în pădurea Trivale tăierile de arbori vor fi complet interzise.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90