930×122 CAPRA 5

gheorghita botarca

GHE. BOȚÂRCĂ: SOCIETĂȚILE CARE AU UN ISTORIC LITIGIOS AR TREBUI SĂ NU MAI PARTICIPE LA LICITAȚII

Reînvestit în funcție, edilul șef al Topoloveniului, Gheorghiță Boțârcă – cel mai longeviv primar de oraș din țară – și-a început mandatul cu bătăile de cap date de o contestație la licitația privind proiectul “Crearea sistemului de iluminat stradal-rutier și ornamental parcuri, cu corpuri de iluminat tip LED și telegestiune, în  Topoloveni”, proiect care are ca obiectiv general creșterea eficienței energetice în iluminatul public.

Citiți și: Accident cu victimă în Argeș! Impact violent

„Am și stabilit câștigătorul, numai că avem contestație. Din cele 12 firme care au participat la programul nostru pentru iluminatul public în localitate, avem un participant care s-a supărat că n-a devenit el câștigător și a făcut contestație. Așteptăm să se judece și această contestație. Astea sunt procedurile. Le respectăm, numai că sunt proceduri care întârzie foarte multe proiecte. De aceea, așa cum am mai spus, toate societățile care au un istoric litigios ar trebui eliminate din start, să nu mai participe la licitații. Ne trebuie niște oameni corecți, responsabili și atunci când facem oferta, și atunci când facem lucrările”, a declarat, pentru ePitești.ro, primarul Topoloveniului, Gheorghiță Boțârcă.

Proiectul propune reducerea semnificativă a consumului de energie, cu peste 50%, față de sistemele clasice de iluminat; creșterea lungimilor de stradă și alei pietonale, ce beneficiază de sisteme de iluminat tip LED și telegestiune; punerea în evidență a caracteristicilor căilor de circulație, a traficului rutier și pietonal; reducere anuală semnificativă, cu peste 50%, a emisiilor de gaze cu efect de seră, pe întreagă durată de viață a sistemului de iluminant; reducerea utilizării de surse de lumină bazate pe gaze în Orașul Topoloveni pe străzile: Drum Național DN 7, Drum Județean Dj 702, str. Calea București, str. Parcului, str. Fundătură Pieții, str. Blocurilor, str. Prelungirea Maximilian Popovici, str. Învățător Biolaru, Parc Public nr. 1, Parc Public nr. 2 și Parc Public nr. 3.

Citiți și: Argeș: Act de teribilism! Un bărbat trăiește clipe de groază

Măsuri prin care va fi realizat obiectivul proiectului:

– extinderea și eficientizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat cu aparate de înalta eficientă energetică precum și înlocuirea altor elemente din rețeaua de iluminat public cum sunt punctele de aprindere, puncte de distribuție și măsurare etc;

–  integrarea tuturor elementelor de rețea într-un sistem inteligent de management care  beneficieze de facilitați privind orar de aprindere/stingere pe segmente, diminuare a intensității iluminatului public în situațiile în care nu există trafic/pietoni, avertizare automată privind defecțiuni/funcționare improprie a rețelei.

Rezultatele așteptate sunt:

– Creșterea eficienței energetice prin crearea sistemului de iluminat stradal – rutier și ornamental – parcuri;

– Scăderea consumului anual de energie electrică, cu peste 50%, față de sistemele clasice de iluminat, ce utilizează surse de lumina tip LED;

– Scăderea anuală, cu peste 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, pe întreaga durata de viață a sistemului de iluminat.

Amintim că valoarea totală a proiectului, care urmează a fi finalizat în anul 2022, este de 18.178.194,93 lei.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3