New Profesional Consult 930 x 122

blocuri

LOCURILE DE PARCARE DIN PITEŞTI, OCUPATE CU JAPCA!

De anul trecut piteştenii care stau la bloc pot să închirieze de la municipalitate locuri de parcare. Din păcate, această procedură a dat naştere unor abuzuri.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Taxa pentru un loc de parcare la bloc este de 100 de lei pe an. Cei care închiriază parcajele au dreptul să le blocheze cu dispozitive speciale puse la dispoziţie de către Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului. Dispozitivele trebuie să fie toate la fel şi să aibă clar înscrise elemente de identificare ale celui care a închiriat locul (de exemplu, numărul contractului sau numărul locului atribuit).

Aceste lucruri nu se respectă, însă. În curtea blocurilor Fortuna, de exemplu, atunci când proprietarii de apartamente nu sunt acasă te loveşti de o adevărată „pădure” de dispozitive de blocare, aşa că nu ai unde să laşi maşina. Revoltător este că nu toate dispozitivele sunt la fel, după cum nici numărul contractului nu e scris pe toate dispozitivele de blocare. Asta ne duce cu gândul la faptul că sunt unii „şmecheri” care blochează abuziv locurile de parcare! Autorităţile ar trebui să verifice situaţia şi să aplice regulamentul, care prevede sancţionarea celor ce abuzează de locurile de parcare.

Citiți și: Schimbare uriașă! Este obligatoriu

Până acum în Pitești au fost atribuite circa 2.000 de locuri cu taxă la blocuri, iar procedura continuă. Astfel, proprietarii de autovehicule care subînchiriază locurile de parcare obţinute prin atribuire, pe bază de cerere, sau care blochează accesul în parcările de reşedinţă (de la blocuri) vor primi o amendă cuprinsă între 400 şi 600 de lei. Blocarea unui loc de parcare cu un dispozitiv special de către o persoană care nu dispune de un abonament în acest sens se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, iar ocuparea unui alt loc decât cel adjudecat la procedura de atribuire „costă” între 400 şi 600 de lei. Dacă abonamentul nu este plasat la loc vizibil în maşină, pentru o identificare uşoară, amenda este de la 200 la 400 de lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3