930×122 CAPRA 5

alexandru constantin

LOVITURĂ GREA PENTRU UN PRIMAR PSD DIN ARGEȘ

Lovitură grea pentru un primar PSD din Argeș. Alexandru Constantin, primarul PSD al comunei argeșene Negrași, a fost luat în vizor de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Potrivit ANI, pe vremea când era viceprimar al comunei, Constantin s-ar fi aflat în incompatibilitate.

“În perioada 22 iunie 2012-5 noiembrie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Sandibig Agro S.R.L.”, încălcând astfel legea, conform Agenției Naționale de Integritate.

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Primarul comunei Negrași poate contesta în justiție concluzia de incompatibilitate. În cazul în care, printr-o hotărâre definitivă, instanța de judecată ar stabili ca fondată concluzia ANI, Alexandru Constantin și-ar pierde funcția de primar.

Dacă, însă, legea votată recent în Parlament cu privire la incompatibilități va fi promulgată de președintele țării, primarul din Negrași va scăpa basma curată fără a mai fi nevoie să apeleze la justiție. Potrivit legii adoptate de Camera Deputaților, ca for parlamentar decizional, faptele de incompatibilitate sau de conflict de interese ale demnitarilor, inclusiv ale primarilor, se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor.

Legea a fost inițiată de parlamentarul de Argeș Cătălin Rădulescu, deputatul „Mitralieră”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90