NOR CURIER 930X122

budeasa

PIESE DE TEATRU, DANSURI POPULARE ȘI EXPOZIȚII ÎN BUDEASA

Piese de teatru, dansuri populare și expoziții în Budeasa. Ziua de 1 Decembrie 2018, Centenarul Marii Uniri, va fi sărbătorită în avans în comuna argeșeană Budeasa.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Potrivit primarului Nicolae Mihail Rachieru, comuna este pregătită pentru sărbătoare, fiind amplasate steaguri tricolore în întreaga localitate. Pe de altă parte, copiii de la Centrul Cultural Budeasa și de la Școala Gimnazială Budeasa au pregătit, alături de îndrumători, mai multe evenimente.

Detalii despre surprizele pregătite de copiii de la Școala Gimnazială ne oferă directorul instituției, Luminița Mincă. Astfel, mâine, 29 noiembrie 2018, în intervalul orar 11-13, preșcolarii și școlarii vor susține mai multe activități.

Citiți și: Argeș: Rămâi fără glas! Gestul neașteptat al unor angajați Lidl din București

”În cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Budeasa și al structurilor acesteia se desfășoară activități dedicate acestei mari sărbători, ca de altfel în fiecare an, adecvate nivelurilor de învățământ: preșcolar, primar și gimnazial.

Aceste activități constau în prezentări de materiale PPT de informare asupra evenimentului, vizionare a unui film documentar referitor la context și evenimentele precursoare Marii Uniri, dar și a unor filme care reflectă perioada războiului, filme oferite școlii de către reprezentanta Centrului Cultural Județean Argeș, Araxy Negoșanu.

De asemenea, elevii au pregătit programe artistice (care includ cântece, piese de teatru, dansuri populare și o paradă a costumelor populare autentice) și expoziții de lucrări plastice și practice pe această temă. Nu în ultimul rând, programul cuprinde și o depunere de coroane de flori la monumentele eroilor din comuna Budeasa”, ne informează directorul Luminița Mincă. (Foto: arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3