NOR CURIER 930X122

lunca argesului

Pitești: Mega surpriză! Apare Parcul Lunca Argeșului 3

Un nou parc în Pitești!

Citiți și: Ce s-a întâmplat în Lunca Argeșului întrece orice măsură! Nimeni nu se aștepta

Primăria Pitești a început demersurile pentru realizarea unui nou parc. Este vorba despre Parcul Lunca Argeșului 3, propus a se implementa pe strada Depozitelor, în prelungirea actualului Parc Lunca Argeșului.

În acest sens, se propune scoaterea definitivă din fondul forestier național a unui teren în suprafață de 2,8282 ha situat în intravilanul municipiului Pitești.

Citiți și: Pitești. Surpriză în această seară în Lunca Argeșului!

Astfel, Ocolul Silvic Pitești anunță publicul interesat asupra luării deciziei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Argeș – se supune evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului și nu necesită parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare adecvată și asupra corpurilor de apă.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la A.P.M Argeș cu sediul în municipiul Pitești, str. Egalității, nr. 50, în zilele de luni-vineri între orele 10.00-13.00, precum și la următoarea adresă de internet http://apmag.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare la sediul A.P.M. Argeș, în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a A.P.M. Argeș.

Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce privește conținutul Raportului privind impactul asupra mediului, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, din municipiul Pitești, str. Egalității, nr. 50A, în zilele de luni-vineri, precum și la următoarea adresă de e-mail: office@apmag.anpm.ro; http://apmag.anpm.ro (în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a A.P.M. Argeș). Parcul va fi realizat cu bani europeni.

Foto descriptiv: TurnulSfatului.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Gogu spune:

    Sper să facă și câteva sute de parcări. Este lipsa mare in lunca argesului

  • Costel spune:

    Gogu? Ce e aia parcare?

    *** Cum sa facă primăria parcări? Trebuie sa fie niște prieteni care au teren lângă și vor deschide parcare de pământ cu 10 Lei plata sa facă și ei niște bani.
    La noi nu se face nimic bun pana al capăt.

    *** In Lunca Argesului, pe platoul de intrare puteau face 3 rânduri de parcări în loc de arteziana și puneau arteziana în alta zona ( lângă podul viilor sa o vezi și de pe pod) . Nu e legătură între Lunca Argeșului si parcul ștrand sa poți trece cu bicicleta sau pietonal și ei fac alt parc. Normal ca îl fac, pentru ca doar având lucrări poți spăla banii. Dacă repari ce e prost făcut nu ai de unde lua.

    Urez succes spălării de bani.

    *** Nenea GENTEA se văita ca nu are loc unde sa facă parcări, dar nici nu se chinuie sa gândească. Din cât de mare e lunca argesului chiar nu putea sa mai gaseasca 30/50 de locuri de parcare?
    Nu se vrea. La noi pana nu vezi prostii ca se inghesoaie, ca se înjura, ca le creste tensiunea, însemna că nu ești autoritate a statului, că nu ești primar. Ăștia, cu asta se hrănesc sa ne vadă pe joi ca ne călcăm pe cap unul pe celalt.

    In occident nu se face nimic fără sa gândești locuri de parcare.
    Faci un parc de agrement pe atâtea hectare cum este lunca și unde vin sute sau mii de persoane și tu și pui 40 de locuri de parcare? Ce te retine sa mai faci încă 50 in continuarea lor. A trecut termenul de 5 ani de la recepția lucrării. De ce nu faceți? Au fost date șpăgi mari de aia cu asa zise parcări de pământ, care nici nu ar avea voie sa funcționeze într-o tara civilizata. Unde ai văzut tu în Europa, în orașe parcari de pământ?
    *** La noua sala a sporturilor din Prundu, câte locuri de parcare ai făcut? La 4000 de locuri în tripuna, ai măcar jumătate din locuri pt parcare? Bineînțeles ca nu. Nici măcar 10 %.
    Facem o mica analiza?

    Lunca argesului : 40 locuri – insuficient
    Zoo: 10 locuri de parcare – insuficient
    Centru: locuri de parcare făcute în strada ( zero parcări supraetajate sau subterane)
    Primărie/ prefectura – idem restu centru.
    Sala sporturilor – vax, nu exista.

    Totuși, la mintea lui GENTEA, as mai tăia doua trotuare sa fac încă 2 locuri de parcare ca sa nu ai loc cu căruciorul de copii mici, as mai pune 10 semafoare ” inteligente”, dar la fel ca el, ca acuma stam ca vacile la semafor fără sa știm câte secunde mai sunt pana se face verde, sa poți pleca repede.

    Gentuță! ce îți trebuie sa faci parcări sub actuala parcare de la finanțe și zona verde dintre finanțe și electrica, sub Parcul 1907, sub Piața Vasile Milea sau zona dintre Brătianu și Teatru? Ce e greu?

    Toate tarile fac parcări subterane iar pe cele de la marginea drumului le elimina sa facă trotuare largi sa poți merge pe jos, numai noi tăiem trotuare sau parcam pe ele ca avem niște papițoi în funcții de conducere.

  • Un cetățean spune:

    Bine punctat !

  • Marian spune:

    Nota 10 Costel !

  • OCTAVIAN spune:

    foarte bine ….sper sa fie totul in zona strand iar se poate face ..chiar spre T.VLADIMIRESCU

  • Mitrache Simion spune:

    Finalizati trecerea de la Lunca argesului1 si 2 sa poata trece persoane cu dizabilitati si copiii in carucior.

  • Cristian spune:

    Bravo Costel
    Bătaie de joc cu noua Sala din Prundu,cum sa nu facă parcare,retardare mintală completa

  • Un cetățean spune:

    In occident lumea se duce în parc sau la zoo, pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul.
    Și la meciuri se duce lumea cu autobuzul in occident.
    Și la restaurant se duce lumea cu taxiul.
    Simțiți nevoia sa mergeți cu mașina oriunde.
    Ați mers 30 de ani ciorchine pe scara autobuzului și acum, ca e carburantul 8-9 lei, nu va mai dați jos din mașini.
    Doar in Romania omul trece strada cu mașina.
    In special în partea de sud a tarii.
    O sa spui ca, na, e copilul, bicicleta, trebuie sa le duc cu ceva… Corect. Poți și pe jos.
    Înainte sa ma întrebi, da, am mașina.
    Și o folosesc.
    Dar nu sa merg în parc sau la zoo.
    Am autobuz, bicicleta, picioare.
    In ceea ce privește trotuarele, trebuie sa recunosc, ce s-a spus, e corect.
    Ar fi multe de făcut în orașul asta, dar nu are cine.
    Sa nu uitam ca ne-au betonat centrul orașului.
    Lucru care in occident, nu ar fi fost acceptat.
    Dar la noi se folosește mașina peste tot. Nu merge lumea pe jos, nu avem nevoie de verdeață. Avem aer condiționat în mașină, din care nu prea ne mai dam jos.
    Se fac blocuri între case, ca e considerat normal.
    Tu ceri locuri de parcare subterane?
    Se fac supermarketuri în cartier, ca e considerat normal.
    Uite, pentru asta se folosește mașina în occident. Ca ei au supermarketuri la marginea orașelor. Ca sa nu aglomereze cartierele. Sa nu apară câte un lidl la fiecare doua blocuri sau case. Și tu vrei locuri de parcare subterane?
    Țâșnește apa din trotuare, pentru ca sunt conductele sub standard, dar e in regula. Ne face parc. Stam acolo. Respiram gaze din parcarea parcului.
    Sa nu uitam de mentalitatea romanului, care dacă nu își vede mașina de la fereastra, nu poate sa doarma. Care dacă nu parchează fix la ușa magazinului sau fix la întrarea în bloc, se considera discriminat.
    Am curaj sa fac pariu pe ce vreți voi, ca dacă ne vor face vreodată parcări subterane sau supraterane, oamenii vor parca tot în ușa de la scara blocului, tot în strada, tot la poarta, ca in curte pierde spațiu, tot pe trotuar, ca e umbra ziua și o vede și el de la bucătărie cât își bea doua bidoane de noroc, tot pe doua locuri, ca vine soția pe la 6 și sa aibă și ea unde parca, tot în ușa magazinului, tot în stația de autobuz.
    Și apropo de parcările subterane din occident, la care visează lumea, alea nu sunt gratuite pentru nimeni. Costă. Și nu puțin.
    Îmi doresc și eu un oraș cu trafic fluid, cu parcări subterane, cu trotoare umbrite de copaci, pe care poți merge cu copilul fără sa ieși în strada la fiecare 50 de metri, e e câte o mașină parcata, sa am o cișmea pe fiecare strada, ca poate mi se face sete sau poate mi se face rău de la căldură și trebuie să-mi dau cu apa pe față, sa am treceri de pietoni în locuri logice, nu care sa oprească fluiditatea traficului la fiecare 25 de metri, străzi fără gropi în care poți sa îngropi roata cu totul.
    Din păcate, nu are cine sa le facă.
    Și mai important, nu are pentru cine.
    Sper sa înțelegeți ca nu a fost un atac la persoana. Doar gândurile mele de cetățean.

  • Ivan cel Groasznic spune:

    Răspuns pentru ” Un cetățean”: am „nește ” obiecții: nu „trotoare”, știu, știu… și mie îmi ” scapă deștu'” pe tastatură! Apoi, noi , tindem către civilizația pe care dumneata ai cunoscut-o, dar care, pe mine, sincer, m-ar înspâimânta! Și nu cred câ sunt un om…limittat, dimpotrivă!
    Vreau curătenie, vreau liniște, adică, fără manele, chiuituri și țipete, coji de semințe, pungi aruncate la întâmplare…sticle sparte, prezervative… printre blocurile Piteștiului nostru drag!!!
    E prra mult?

  • Ivan cel Groasznic spune:

    Răspuns pentru ” Un cetățean”: am „nește ” obiecții: nu „trotoare”, știu, știu… și mie îmi ” scapă deștu'” pe tastatură! Apoi, noi , tindem către civilizația pe care ..dumneata ai cunoscut-o, dar care, pe mine, sincer, m-ar înspâimânta! Și nu cred câ sunt un om…limittat, dimpotrivă!
    Vreau curătenie, vreau liniște, adică, fără manele, chiuituri și țipete, coji de semințe, pungi aruncate la întâmplare…sticle sparte, prezervative… printre blocurile Piteștiului nostru drag!!!
    E prea mult?

  • Costel spune:

    Răspuns pentru „un cetățean” :

    De acord ca sunt lucruri care e indicat a fi făcute fără a merge cu masina ci în alt mod. Dispun de bicicleta și ies cu ea în Lunca plecând de acasă pe ea, dispun de picioare și fac mișcare pana la 10 km pe zi, doar cu scopul de a face, culmea, mișcare.

    Însă, ca să îmi duc copilul care tocmai a învățat sa meargă pe bicicleta în Lunca, cred ca e nevoie sa mergi, cu mașina. Eventual, poți sa îmi lași numărul de telefon, ca tot ești asa de implicat, și sa îmi cari și mie bicicleta copilului de 7 ani pana în lunca și promit eu ca iau copilul de o „aripa” și mergem asa toți 3 în lunca pe jos.

    După aceea, te rog sa suni pe Dl Gentuță, sa ii zici ca din toate cartiere ( și aici ma refer inclusiv la zonele de case – platou Trivale, platou Prundu+ Craiovei, platou Gavana, Stefanesti, Bradu, etc, sa facă repede câteva linii de autobuz pana la Zoo, pana in Lunca Argesului, pana in pădurea Trivale, etc. Totodată, acest transport în comun, sa beneficieze și de posibilitatea de a încarcă diferite obiecte, cu care teoretic acuma nu ai ce cauta în autobuze.

    In occident, mersul cu autobuzul, metroul, etc, este folosit pentru ca este bine pus la punct, mult mai util și are variante și combinații încât sa ajungi unde trebuie, nu sa mergi km întregi pe jos. Dacă vrei sa mergi din Gavana 3 în Lunca, fie te duci pana la piață pe jos apoi iei autobuzul pana la Spitalul Militar și apoi iar pe jos pana în lunca, adică un fel de maraton, fie iei mașina. Dacă exista transport în Lunca, o parte veneau cu autobuzul.
    Tot in occident, ai infrastructura pt biciclete. Dacă tu ai curajul sa pui un copil de 7 ani sa meargă din Platoul Prundu pana în Strand sau Lunca cu bicicleta pe străzi, trebuie sa fi ori nebun ori tâmpit. În general, parcurile sunt frecventate de familii cu copii. Chiar îmi imaginez o mămică pe la 9 dimineața cum își ia copilul se 1 an în cărucior și baga un sprint din Craiovei pana în Lunca și se apuca pe la Finanțe sa schimbe un rand de scutece, iar pe la ora 13, la 35 de grade o ia înapoi cu căruțul la coasta. De dragul sportului, nu alta.

    Una peste alta, discuția era despre facilități, nu despre comportamente. Dacă vei crea facilități, atât pentru transportul personal, cât și public, va ajuta și va fi folosit. Nevoile te fac sa alegi ce consideri mai util sau mai adaptat ție, transport public sau privat . Pana atunci, nu avem nici una nici alta, ci doar opinii despre cum e în alte părți.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90