NOR CURIER 930X122

consiliul local

PITEȘTI: SOARTA STIMULENTULUI FINANCIAR PENTRU NOU-NĂSCUȚI ÎNCĂ SE JOACĂ

Respins inexplicabil luna trecută de Consiliul Local ca urmare a voturilor împotrivă ale majorității PSD și a abținerilor reprezentanților PNL și PMP, proiectul pentru instituirea în Pitești a unui stimulent financiar pentru nou-născuți mai are o șansă să fie adoptat pe viitor.

Citiți și: Pitești. Circ în CL Pitești făcut de tatăl cântărețului Randi! Video

Inițiatorul, Ionuț Gabriel Zidaru, de la ALDE, a sesizat Curtea de Conturi și Instituția Prefectului – Județul Argeș. Consilierul le-a cerut celor două instituții să facă lumină asupra legalității proiectului.

„Corespondența dumneavoastră (…) s-a înregistrat la Registratura Generală a Curții de Conturi a României, sub nr. 136.023/11.07.2019”, i-a comunicat consilierului Curtea de Conturi.

Citiți și: Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

La rândul ei, Instituția Prefectului, sub semnătura prefectului Emilian Dragnea, a solicitat lămuriri Primăriei Pitești: „Având în vedere memoriul domnului Zidaru Ionuț Gabriel înregistrat la instituția noastră sub numărul de mai sus (n.r. – 663/09.07.2019), vă rugăm să comunicați punctul de vedere privind acordarea unor stimulente financiare pentru nou-născuți atât petiționarului, cât și Instituției Prefectului – Județul Argeș”.

Dacă Instituția Prefectului și Curtea de Conturi vor concluziona că nu există nicio problemă de legalitate, inițiatorul va repune proiectul pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe a Consiliului Local.

Amintim că legalitatea (alături de costuri) a fost invocată de Primăria PSD-istă a Piteștiului ca motiv de respingere a proiectului (subiectul pe larg, AICI).

Consilierul local Ionuț Gabriel Zidaru a propus ca în Pitești (după modelul altor localități) părinții să primească, o singură dată, pentru fiecare nou-născut, de la bugetul municipal, un stimulent financiar de 1.000 de lei. Inițiatorul a argumentat că e nevoie de susținerea tinerelor familii și de încurajarea natalității, natalitate aflată într-o continuă scădere.

Una dintre condiții era ca cel puțin un părinte al nou-născutului să aibă domiciliul sau reședința în Pitești.

Dacă ar fi fost aprobată în Consiliul Local, hotărârea ar fi intrat în vigoare luna trecută, potrivit proiectului.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90