930 x122 grota rece

parcări publice

Piteştiul stă groaznic la încasări din parcări. Se pregăteşte majorarea tarifelor

La nivelul Primăriei Pitești se face în prezent o analiză privind parcările din municipiu. Mai precis, o analiză a tarifelor practicate care ar fi prea mici în raport cu alte orașe. Concret, s-ar dori o majorare a acestor tarife începând cu anul 2022, iar argumentele derivă și dintr-un studiu făcut de o firmă de specialitate, Vegacomp Consulting, privind parcările publice din România.

Citiți și: Noi tarife! Cât vor plăti oamenii pentru aceste servicii

Raportul arată că Piteștiul este pe locul 8 în țară ca număr de parcări (locuri) – 39.903, dar stă groaznic la capitolul încasări de pe urma acestora din cauza tarifelor mici practicate – numai 4.833.295 de lei într-un an. De exemplu, la un număr similar de locuri de parcare (38.475), în Cluj-Napoca se încasează anual 23.610.983 de lei, iar încasările sunt mari și la orașe cu locuri mai puține decât Piteștiul (de exemplu, în Timișoara sunt circa 10.500 de locuri de parcare, iar veniturile anuale sunt de 7.217.704 de lei, în vreme ce la Oradea sunt circa 28.000 de locuri de parcare, iar valoarea încasărilor anuale de pe urma tarifelor practicate este de 16.000.000 de lei) – vezi raportul detaliat AICI https://vegacomp.ro/analiza-parcarilor-publice-din-romania-12-milioane-de-locuri-pentru-7-milioane-de-autovehicule/ În acest moment, tarifele practicate la Pitești sunt următoarele (valabile din anul 2017): 1 leu/ 30 minute;

-Tarif : 2 lei/oră;

Citiți și: Rovinietă 2024. Taxele de drum pentru acest an

-Tarif tichet de parcare de o zi: 6 lei/zi

Tarif card preplătit

Valori cuprise intre 30 lei si 100 lei.

Tarif abonament:

-trimestrial = 200 lei

-semestrial = 400 lei

-anual = 800 lei.

Tarif rezervare persoane juridice: 12 lei/zi/loc

Tarif abonament tip riveran:

-trimestrial = 75 lei

-semestrial = 150 lei

-anual = 300 lei

Tarife de parcare practicate prin SMS

-Tarif/30 minute: echivalentul în lei a 0,25 euro +TVA;

-Tarif/oră: echivalentul în lei a 0,45 euro +TVA;

-Tarif/2 ore: echivalentul în lei a 0,90 euro +TVA;

-Tarif/zi: echivalentul în lei a 1,40 euro +TVA.

Așadar, ce credeți: ați fi de acord cu majorarea tarifelor de parcare?

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!.
    Trebuiesc oameni care sa își facă treaba și sisteme de supraveghere sa poți vedea x,y,z a parcat ,a plătit dacă nu trimis agentul repede sa ii aplice măsură complementara!
    Sa ii ridice masina!
    În vest dacă nu ai plătit îți cheamă masina de ridicat,dacă ai apucat sa ajungi înaintea mașinii de ridicat plătești 170 euro.
    Dacă ți a ridicat-o plătești foarte mult.
    Transportul plus fiecare zi!
    Numai prin masuri drastice și la obiect vom putea sa ne civilizat!
    Vreau sa va aduc la cunostiinta domnilor care aveți putere de decizie!
    Altfel puteți face 10 lei pe ora!
    Dacă ar achita toată lumea parcarea ati avea foarte mari încasările!

  • GERMAN Alexandru spune:

    Mariti la 8 lei/h si dati cate 20 de locuri in supravegherea unora cu venituri mici pe 2 schimburi. Ei se asigura ca fiecare plateste. Nu plateste? Se ridica masina si amenda. Uita sa platesca daca sta mai mult? Telefon de amintire si plata, sau amenda.

  • Sorin spune:

    Dau un exemplu Madrid imartit pe zone platesti 20 euro pe an parcare verde pentru locatari care nu au o parcare anume dar in zona dau exemlu 32 poti parca pe verde doar la distanta inregistrata nr alocat zonei pt care ai platit 20 euro pe an al resedintei daca nu si te nimeresti pe albastru in aceasi zona platesti de la 9 dimineata pana la 9 seara . La linia Verde respectivei zone poti parca toata ziua daca esti locatar .Preturile pot varia la orele de varf .Daca ai nevoie in alta zona poti parca si pe albastru mai ieftin dar si pe verde al locatarilor mai scump aparatele incep taxarea pe minut in functie de cati bani introduci si se introduce matricula masinii iar calculele la parcare se fac in functie de clasa masinii an diesel etc .Controlorii de parcare pot da amenda daca depasesti dar daca ai platit inainte ai optiunea de a plati amenda doar 3 sau 4 euro la aparat .daca nu ai platit risti 200 euro cu optiunea de a plati 90 euro in prima luna .Importante sunt masinile cu camera care patruleaza si fotografiaza si trimit direct acasa amenda .Bine de stiut domiciliul bine stabilit unde sa va ajunga amenda riscati sa nu stiti de amenda si sa treca timpul pana pun embargo pe bani va ia suma din cont dar ei pot introduce matricula pe un site un pot vedea ce tipuri de amenzi au .Cat despre firme au zona de incarcat si descarcat la anumite ore restul platesc.Cam asta ar fi parcarea intr o capitala aglomerata nu ca noi care vrem parcare sub balcon

  • popa spune:

    Nesimtitilor!
    Au fost incasati banii pe locurile de parcare pe 2020-2021.Banii se mananca cu piata primariei, iar noi nu avem apa si canalizare. Este greu cand mananci banii in avans,trebuie sa astepte domnul primar pana la anul, sa propuna incasarea parcarilor pe 3 ani.
    Va doresc succes in prostie!

  • Doru spune:

    Și ce fac cu banii știe cineva asta nu spuneți să facă și 20 lei ora dar să ne arate ce fac cu banii altfel nu rezolvăm nimic

  • Tiberiu spune:

    Un ,,dobitoc” face comparatie intre Pitesti si Cluj Napoca, Oradia, Timisoara…s.a.m.d – E diferenta mare de ,,nivel” !

  • un sarac spune:

    Parcare GRATIS! Locurile sunt ale populatiei nu ale primariei. Populatia este inhamata la datorii platite statului roman care nu face absolut nimic. Tara aste este a romanilor, nu a primariilor care ne capuseaza.

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Domnule Primar vreau și eu în calitate de cetățean sa ne prezentați pe site-ul Primarie veniturile și cheltuielile pe anul trecut!
    Banii care se strâng de la impozite și taxe!
    Banii care se cheltuiesc pe salariile angajaților!
    Dacă nu aveți de ascuns va rog sa încărcați pe site!
    Aștept sa vad și cred ca majoritatea Piteștenilor doresc sa poată vedea pe ce se cheltuiesc banii !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3