EcoMoto 930×122

decizie de impunere

PLĂTEȘTI ANTICIPAT IMPOZITELE LOCALE, TE COSTĂ MAI PUȚIN

Până la sfârșitul lunii februarie 2020 vor fi transmise prin poştă către contribuabilii persoane fizice şi juridice toate deciziile de impunere pentru stabilirea impozitului pentru clădiri, pentru terenuri și, respectiv, pentru mijloacele de transport.  Cei mai mulți piteșteni le-au primit deja.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Documentele cuprind obligaţiile fiscale pentru anul 2020, conform situaţiei existente la data de 31 decembrie a anului anterior.

Nu este exclus, însă, să fi primit sau să primiți decizie chiar dacă v-ați plătit deja obligațiile.

Citiți și: Ce se întâmplă cu taxele pentru divorț

„În cuprinsul deciziei de impunere există o Notă, în care se precizează: <<În situația în care până la primirea prezentei ați achitat obligațiile fiscale, vă mulțumim!>>”, anunță Primăria Pitești.

Dilemă

Ce nu spune, însă, Primăria Pitești este ce faci dacă ajungi în această situație: te duci să informezi autoritatea că trebuie să se uite din nou în baza de date sau stai liniștit, că se rezolvă din mers?

Bine de știut e că dacă îți plătești anticipat impozitele, te costă mai puțin decât eșalonat.

”Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri/terenuri/mijloace de transport datorat pentru întregul an fiscal 2020 de către persoanele fizice până la data de 31 martie 2020 inclusiv, se acordă o bonificație de 10%”, informează Primăria Pitești.

În situația în care până la primirea deciziei de impunere obligațiile fiscale au fost achitate parțial, contribuabilii trebuie să achite diferența rămasă de plată.

Mai simplu e să mergi pe varianta online

Pe versoul deciziei sunt informaţii referitoare la alternativa plăţii impozitelor şi a taxelor locale online cu cardul bancar, prin Internet şi POS fără comision, modalităţile de obţinere a parolei de acces pentru plata prin Internet, termenele de plată, programul de încasări pentru plăţile prin numerar sau POS, precum şi informaţii despre poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3