930×122 CAPRA 5

primari

PRIMARII DIN ARGEȘ, MISIUNI SPECIALE

Primarii din Argeș, misiuni speciale. Prefectul Emilian Dragnea le-a cerut primarilor din județ să facă lobby în comunităţile vulnerabile pentru vaccinarea copiilor şi frecventarea cursurilor şcolare.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Dragnea se referă în special la comunităţile rurale de romi, în rândul cărora mulţi copii sunt nevaccinaţi, iar nivelul abandonului şcolar este mare.

Precizăm că în Argeș, potrivit datelor oficiale, gradul de vaccinare se ridică acum la circa 90%, sub pragul de siguranţă de 95% stabilit de autorităţile centrale.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Primarii vor trebui, aşadar, să facă şi treaba mediatorilor şcolari şi a mediatorilor sanitari care ar trebui să activeze în primării. Majoritatea autorităţilor locale din Argeş nu au asemenea personal (este vorba despre cetățeni de etnie romă angajaţi la primării, care ţin legătura cu comunităţile din care provin).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90