EcoMoto 930×122

autobuz

PROIECT PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC DIN PITEŞTI, APROBAT

Proiect pentru transportul public din Pitești, aprobat. Consiliul Local Piteşti a adoptat mult trâmbițatul proiect de hotărâre „pentru modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători şi creşterea atractivităţii transportului nemotorizat”.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Suma cu care va fi finanţat proiectul se ridică la 57.753.740 de lei, cea mai mare parte bani europeni.

Printre altele, proiectul prevede modernizarea a 99 de staţii de autobuz Publitrans. De asemenea, se urmăreşte şi crearea de sisteme pentru închirierea de biciclete (de tip „bike-sharing”).

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

O altă componentă este optimizarea traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 noi linii (6 noi staţii) de autobuz: Trivale – Depozitelor; Războieni – Exerciţiu – Craiovei – Depozitelor; Războieni – Gară – I.C. Brătianu – Calea Bucureşti – Depozitelor.

Proiectul include şi integrarea sistemului de e-Ticketing pentru transportul public de călători şi montarea în autobuze de panouri electronice pe care vor fi afișate informații în timp real.

Amenajarea de piste pentru biciclişti este o altă componentă a proiectului.

Rămâne de văzut când va fi materializat proiectul, proiect despre care conducerea Primăriei Pitești vorbește de mai multă vreme.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90