Donaris 930 x 122

fc arges

Şansă unică pentru sport în Piteşti: 30 de milioane de Euro, adică dublul bugetului de dezvoltare

După cum v-am informat, Primăria Pitești a demarat un amplu proiect de construcţie a două stadioane, unul de fotbal și unul de atletism. În conferinţa de presă care a avut loc astăzi, primarul Cristian Gentea şi city manager-ul Lucreţiu Tudor au vorbit despre importanţa acestui proiect.

Citiți și: Ce spun suporterii FC Argeș despre evenimentele grave de la finalul meciului cu Rapid

Lucreţiu Tudor consideră că realizarea aceastui proiect este o ocazie unică pe care dacă Piteştiul o ratează, va rămâne ancorat în trecut cu sportul. Lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei, proiectul a stârnit mai multe controverse în mediul online, nefiind considerat o prioritate de anumiţi piteşteni. City Manager-ul argumentează că sursa de finanţare identificată (CNI) trebuie exploatată, în condiţiile în care banii care ar urma să fie puşi la dispoziţie depăşesc de două ori întregul buget de dezvoltare al municipiului.

ARGUMENT

„Probabil subliminală este manipularea unor persoane care vor să mute discuţia către alte zone. Nu a spus nimeni că o investiţie într-o bază sportivă, un stadion de fotbal şi un stadion de atletism, exclude o altă finanţare din partea CNI. Se tot fac comentarii legate de faptul că <de ce nu prioritizăm investiţiile>. Noi nu am identificat alte surse de finanţare, până în acest moment, pentru asfaltări, pentru construcţia de spitale, unităţi de învăţământ. Acum am identificat această posibilitate de finanţare pentru două stadioane având destinaţii diferite (unul pentru fotbal, unul pentru atletism) şi vrem să profităm de această ocazie.

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

Este o finanţare de peste 30 de milioane de euro […]. Noi vom avea un buget de dezvoltare la jumătate faţă de anul precedent. Întregul buget de dezvoltare al Piteştiului este undeva la 750 de miliarde de lei vechi (aproximativ 16 milioane de euro). Noi nu vom putea niciodată din bugetul local să facem o astfel de investiţie”, a declarat Lucreţiu Tudor.

15.000 DE LOCURI ŞI 1.000 MP DE SPAŢII COMERCIALE

City Manger-ul a furnizat şi câteva detalii despre proiect: „Mergem pe o capacitate a stadionului de 15.000 de locuri. Timişoara, cu un proiect similar, merge pe 30.000. Noi ne-am gândit aşa, raportându-ne şi la costurile de intreţinere, de funcţionare. Am gândit împreună cu cei de la CNI şi o zonă de autofinanţare – 1.000 mp de spaţii comerciale, sală de forţă ultraperformantă unde vor putea petrece timpul liber piteştenii,  Acest proiect este în dezbatere, vizibil pe site-ul Primăriei Piteşti. Este vorba de două stadioane pentru Piteşti, separate.

Dacă noi nu reuşim acum să-l facem, vom rămâne ancoraţi în trecut şi nu vom mai reuşi vreodată să-l facem din surse proprii de finanţare.  Stadionul a fost construit în perioada 1962 – 1964. Sunt 60 de ani de atunci. Se degradează foarte mult, pe zi ce trece. Peste câţiva ani nu vom mai putea organiza nici măcar o competiţie de nivel de Liga a doua, a treia, nu mai vorbesc de Liga 1.”

ANUNŢUL PRIMARULUI GENTEA

La finalul discuţiei, primarul Gentea a anunţat:

„Începând de săptămâna viitoare urcăm pe SICAP studiul. Nu ştiu exact când începem demolarea, dar eu zic că în maxim trei ani de zile avem totul gata. Aproape doi ani ne ţine construcţia.”

În cadrul acestui proiect, municipalitatea are de rezolvat şi o serie de litigii cu privire, de pildă, la anumite suprafeţe din perimetrul stadionului şi actualizarea în Cartea funciară.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90