930×122 CAPRA 5

asfaltare

Străzi din Piteşti care urmează să fie asfaltate. Informaţii exclusive despre PROIECTE

Două străzi din zona Tancodrom (Prof. Ion Angelescu, respectiv Dumitru Brătianu) vor fi asfaltate. În acest sens, Primăria ne-a comunicat:

Citiți și: Zona mega importantă din Pitești, transformare de ULTIM MOMENT

„Strada Dumitru Brătianu este în lucrări, iar strada Prof. Ion Angelescu este în proiect, adica s-au prevăzut bani în 2021”.

Conform documentelor obţinute de la Primărie, ambele vor fi modernizate cu trotuare şi canalizare pluvială care va fi proiectată în așa fel încât să poată asigura preluarea apelor atât din străzile laterale, cât și de pe ampriza străzii proiectate.

Citiți și: Pitești. Surpriză pentru șoferii care circulă pe un drum aglomerat

Pentru strada Prof. Ion Angelescu, valoarea estimată a investiţiei, conform devizului general  privind cheltuielile necesare realizării investiţiei  este de 2.106.611,81 lei  inclusiv TVA, din care 1.825.689,72  lei inclusiv TVA reprezintă C+M.

Pentru strada Dumitru Brătianu, valoarea contractului este de 1.787.813,64 lei inclusiv TVA. De executarea lucrărilor se ocupă Asocierea SC COMESAD DRUMURI SRL (lider de asociere), Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră (Asociat) și SC ARGCONS GLOBAL SRL. Durata de execuție este de cinci 5 luni.

În schimb, o stradă învecinată cu cele două nu va avea parte prea curând de asfalt, iar locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi. Concret, Ionel Stoica, proprietar al unei locuinţe situate pe strada Jan Constantinescu (FOTO) din municipiu, ne-a contactat din nou ca să reamintească public faptul că administraţia locală a făcut nişte promisiuni şi „nu se ţine de ele”.

 

 

Mai exact, în luna decembrie a anului trecut, în urma inundaţiei cu noroaie care făcea aproape imposibilă deplasarea cu autoturismul, mai mulţi reprezentanţi ai primăriei au mers la locul cu pricina pentru a constata şi a stabili un set de măsuri.

LITIGIU CU UN OM DE AFACERI

„A fost prezent primarul Cristian Gentea şi a fost readus în discuţie litigiul dintre municipalitate şi omul de afaceri Iancu Ţârcomnicu care deţine acte de proprietate pentru un teren care include şi strada menţionată. În aceste condiţii, primăria a promis că va turna pietriş pentru a face strada practicabilă. Acest lucru nu s-a întâmplat, după cum se poate observa. Au venit în Decembrie, au făcut 3 metri și așa a rămas”, ne-a transmis Stoica Ionel, omul care reclamă starea deplorabilă a drumului. Tot dl. Stoica a precizat că nu este singur pe strada respectivă, ci mai locuiesc încă 10 familii.

În cursul zilei de ieri, Primăria Piteşti ne-a transmis precizări referitoare la problema semnalată. Răspunsul este clar: „Strada Jan Constantinescu are deocamdată probleme juridice de soluţionat, deci nu se intervine.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Ioan spune:

    Vesti bune ! Se mai diminueaza din noroaie si praf !
    In fiecare zona unde se face trecerea de noroi la asfalt predomina si mizeria stradala !
    Dar inca mai sunt strazi neasaltate, care nu au avut asfalt niciodata ,din PITESTI – Cartierul Craiovei – pe platoul cu statia de gaze – si sunt trecuti cel putin 15 ani de cand acolo convietuisc oameni cu sau fara autoturisme ( presupunand ca pentru cei cu auto este mai usor de mers prin „mocirla” creata de vremea urata- adica cel putin 4-5 luni/an) , fara a mai tine cont de praf-ul creat in restul anului, ca urmare a lipsei de…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90