New Profesional Consult 930 x 122

bloc

TROTUAR DISTRUS, STRADĂ MURDARĂ. ÎȚI PLACE, CORNEL IONICĂ?

Trotuar distrus, stradă murdară. Îți place, Cornel Ionică? Nu mai departe de acum două zile vă precizam, din nou, că mai mulți piteșteni care domiciliază pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) din Pitești se confruntă cu o problemă: un bloc va fi construit în zonă, o zonă în care predomină casele, deși, susțin vecinii-locatari, nu toți ar fi fost înștiințați despre acest proiect.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Mai multe informații pe marginea acestui subiect vă invităm să (re)citiți AICI.

Azi dimineață, pe strada Mircea Eliade, pe terenul în cauză, au început lucrările de construire a blocului. Încă din prima zi, trotuarul în zonă a fost distrus, iar pe stradă, la ora la care au fost făcute fotografiile (în jur de 9:30), deja era mizerie. Cum va arăta zona când lucrările vor avansa? (click pe imagini pentru mărire):

Citiți și: Impact și în Găvana! Accident cu 2 mașini

Am luat legătura, telefonic, cu primarul municipiului Pitești, Constantin Cornel Ionică, pentru a ne preciza dacă situația de pe strada Mircea Eliade i se pare normală (ținând cont că dintre cei trei vecini-locatari, doar unul a fost informat despre intenția unui investitor de a construi respectivul bloc).

Întrebat dacă știe exact despre ce este vorba și că piteștenii sunt nemulțumiți, primarul ne răspunde: ”Da, știu, noi încă suntem în ședință (n.r. – în jurul orei 10). Din punctul meu de vedere, al nostru, legea a fost respectată, din punct de vedere al cetățenilor, este o problemă.”

Am insistat asupra faptului că cetățenii susțin că nu au fost informați și că, prin urmare, nici legea nu a fost respectată.

”O să rămână să-i sunăm pe fiecare în parte (n.r. – pe vecini), ca să nu fie probleme. Am și eu niște compartimente în Primărie, s-a respectat legea. Chiar și-așa, acest proiect a stat în loc destul de mult. Arhitectul-șef a decis că este legal, așa s-a dat autorizația.

Pot fi probleme la locatari, dacă legea este respectată… Am înțeles că vecinii vor să meargă în instanță, se pot adresa instanței. Constructorul ne putea da în judecată dacă nu îi dădeam voie, pentru că legea spune că nu este nicio problemă.”, precizează Cornel Ionică.

Acesta adaugă și că documentele necesare unor construcții (în cazuri speciale) se afișează pe site-ul Primăriei pentru a fi consultate. Nu a știut să ne spună, însă, dacă și în această situație au fost sau nu afișate. Ionică insistă că ”s-a respectat legea”.

Când vine vorba de trotuarul deja distrus încă din prima zi a lucrărilor, primarul afirmă: ”Oriunde se lucrează, că este vorba de case, de blocuri, mai sunt afectate… Nu va rămâne situația așa, vom remedia.”

Rămâne de văzut dacă trotuarul, domeniul public, va fi refăcut din banii Primăriei (adică ai piteștenilor) sau dacă cel care va suporta costurile stricăciunilor va fi constructorul.

În ceea ce privește perioada în care vor fi desfășurate lucrările, același primar Ionică menționează: ”Nu știu, autorizația se eliberează pentru 24 de luni și poate fi prelungită.”

Pe de altă parte, locatarii-vecini au apelat la sprijinul Poliției Locale Pitești. Corpul de Control este, la această oră, la fața locului. Este așteptat constructorul pentru a prezenta toate documentele pe care le deține. În cazul în care situația o va impune, ar putea fi aplicate și sancțiuni (de exemplu, pentru că utilajele au lăsat mizerie pe stradă).

Așteptăm un punct de vedere oficial din partea Poliției Locale cu privire la această sesizare. Au fost aplicate sancțiuni, dacă da, pentru ce și care este valoarea acestora?

P.S. Între timp, strada ar fi fost curățată.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3