930×122 POSADA 5

modernizare stadion

Ultima oră: Vom avea stadion de Champions League în Piteşti

Primăria: „Este un cadou pentru piteșteni, în ziua în care FC Argeș 1953 împlinește 68 de ani!”

Citiți și: Jandarmii argeșeni, mobilizați la meciul dintre F.C. Argeș și F.C. Voluntari

Primăria Piteşti anunţă că a fost semnat contractul de proiectare pentru stadionul Nicolae Dobrin. Acesta ar urma să fie complet modernizat, in conformitate cu standardele UEFA 4.

„Câștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) – S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) – S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) – S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

Citiți și: (VIDEO) UPDATE: FUNERALIILE LUI ILIE BĂRBULESCU. ULTIMUL OMAGIU, LA STADIONUL „NICOLAE DOBRIN”

Echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi coordonată de arhitecții de la Tecon în calitate de proiectant general și de inginerii de structură de la Popp și Asociații. Echipa este alcătuită din specialiști, arhitecți, ingineri de rezistență și de instalații cu experiență în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicați în realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu”, Steaua, Rapid, „Ilie Oană”, precum și la un număr important de săli de sport și bazine de înot în România.

 

 

Municipalitatea piteșteană își propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraș, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcțiuni sportive complementare – stadion și bază de antrenament pentru fotbal, dar și bază pentru atletism de înaltă performanță, hoteluri, dotări comerciale, sportive și de recreere pentru publicul larg și spații de parcare ce vor deservi întregul amplasament .

Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA și se finanțează din bugetul local.

Obiectivul de investiții „Construire stadion <<Nicolae Dobrin>>, municipiul Pitești” este cuprins pe lista sinteză a COMPANIEI NAȚIONALE DE INVESTIȚII. Va fi al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă!

STADION DE CHAMPIONS LEAGUE

Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hybrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp.

Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc”, precizează municipalitatea.

Donaris 555×222

Comentarii

6 comentarii

 • Constantin spune:

  O porcărie!!! De asta avea nevoie orașul? O să joace fc că..t în uefa? Străzile sunt pline de gropi,sunt multe alte priorități iar noi facem stadion…

 • Dyre spune:

  Bani de proiectare vad ca au fost destui… De execuție mai rămâne ceva sau privim proiectul și ne văitam ca nu este buget?
  Vedeți totuși sa nu cada spitalul pe voi :-)))

 • ndj spune:

  in arges , astia au wc u in fundul curtii si noi vorbim de champions league -)))))

 • Ionut spune:

  comentatorii **** stiti voi ce inseamna sportul,fotbalul,voi stiti doar spitale si drumuri

 • Sle spune:

  Ce comuna faci de ras? Comenteaza cand ajunge si la tine asfaltul

 • Andrei spune:

  Daca o sa aiba pista mai bine nu il mai fac. La Pitesti vrem stadion fara pista!!!

SMART KIDS 570×90