930 x122 grota rece

permise pitești

Oficial, despre examenul auto la Pitești! Știrea zilei!

Serviciul Permise Argeș s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase probleme care au făcut subiectul a zeci de articole de presă.

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

O gravă neregulă a dat naștere și cunoscutei expresii „Ți-ai luat permisul la Pitești?”, care are rădăcini mai vechi de 10 ani. Expresia face aluzie la celebrul lot de permise obținute prin fraudă în municipiu. Amploarea scandalurilor de atunci face ca această expresie să fie greu de șters din mentalul colectiv și acum.

Ulterior acestei probleme s-a adăugat timpul mare de așteptare între proba teoretică și proba de traseu, problemă care a stârnit revoltă și totodată critici asupra instituției a cărei activitate era caracterizată în continuare drept ”lamentabilă”.

Citiți și: Breaking. Prefectul de Argeș își dă demisia!

Lucrurile par acum că se îndreptă spre făgașul normal: doar cei pregătiți iau permisul la Pitești, iar timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică s-a redus considerabil pentru candidați.

În luna noiembrie a anului trecut, Dragoș Mecu, șeful Serviciului Public de Permise și Înmatriculări Auto Argeș, a vorbit în exclusivitate într-un interviu acordat ePitești.ro despre schimbările pe care și le dorește în instituție pe viitor – Exclusiv. Șeful de la Permise: „Nu este atât de ușor să obții permisul în Argeș”

Deși multe s-au schimbat pentru ca Serviciul Permise Argeș să devină eficient, un lucru a rămas la fel: condițiile pentru proba de traseu de la examenul pentru permis din Pitești.

În continuare candidații, cei care îi însoțesc, dar și polițiștii trebuie să țină piept vremii, care le e de atâția ani inamic.

În lipsa unui sediu sau a unei săli de așteptare, candidații și însoțitorii lor trebuie să stea ore în șir lângă stadionul ”Nicolae Dobrin”, așteptând ca să le vină rândul la examenul practic. Așteptarea are loc indiferent de vreme: ploaie, vânt, frig sau caniculă. Condițiile le simt pe pielea lor și polițiștii evaluatori.

IMAGINI VIDEO DE LA EXAMENUL PRACTIC PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE, DESFĂȘURAT ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ 

 

GĂSIREA UNEI SOLUȚII E OBLIGATORIE! 

E nevoie de sediu! Pe cât de simplă ar fi o rezolvare, pe atât de complicată pare, deoarece e greu de găsit un loc care să îndeplinească condițiile necesare unei astfel de activități, spun autoritățile. Cu toate acestea, o rezolvare trebuie să se găsească obligatoriu și rapid, dat fiind faptul că, în această primăvară vor începe și lucrările la noul stadion ”Nicolae Dobrin”.

Pentru că Serviciul Permise Argeș se află în administrarea Prefecturii Argeș, în această dimineață, ePitești.ro a luat legătura telefonic cu Radu Perianu (prefectul județului Argeș), pentru a discuta despre această problemă care datează de atâția ani și pentru a vedea dacă autoritățile au o soluție, dat fiind contextul.

APEL LA POPULAȚIE

Prefectul ne-a declarat că pe această cale apelează și la populație în vederea identificării unui loc propice pentru mutarea acestei activități.

Radu Perianu: Noi am discutat problema asta, pentru că este o problemă veche, toată lumea știe că de foarte mult timp examenele pentru permisul auto se desfășoară acolo.

Este adevărat că asta înseamnă ca oamenii să stea afară.

Sunt foarte mulți, pentru că sunt nu numai candidați care urmează să fie examinați, ci și aparținători, rudele care îi însoțesc pe cei care urmează să dea examenul.

Este o problemă pe care o am de multă vreme în atenție, mi-a fost sesizată din mai multe direcții, inclusiv de colegii de la Permise, pentru că și ei suferă la fel ca și cei examinați.

Căutăm soluții.

Din discuții ar fi vreo două, trei locații.

Locația e un pic mai dificilă, adică nu te muți de aici, dincoace, pentru că trebuie să nu încurce nici circulația și trebuie să existe un loc în care să intre suficient de multă lume, fără să afecteze traficul sau orice altă activitate.

Prin urmare, e un pic dificil de găsit un astfel de loc. E o chestiune dificilă, iar rezolvarea trebuie să fie și echitabilă.” 

EPITEȘTI.RO: O SOLUȚIE TREBUIE GĂSITĂ OBLIGATORIU, PENTRU CĂ URMEAZĂ CA LA STADIONUL NICOLAE DOBRIN SĂ SE ÎNCEAPĂ LUCRĂRILE DE DEMOLARE 

Radu Perianu: „Este o problemă pe care o avem în vedere, i-am rugat pe colegii de la Permise să identifice un astfel de loc în Pitești, urmând ca, împreună cu ei, să solicităm ajutorul Primăriei Pitești.

Colegii de la Permise chiar încearcă să identifice un loc să fie util. Deocamdată nu am identificat un loc unde s-ar putea muta activitatea. E obligatoriu să-l găsim, vrem, nu vrem.

Eu o să fac apel la presă, chiar și la populație. Dacă e cineva care are o idee, o sugestie, o îmbrățișez cu dragă inimă. O să discut și cu domnul primar Gentea referitor la subiectul acesta, dar repet, situația este un pic mai complexă la prima vedere. E o problemă delicată.”

ePitești.ro: Odată găsit un loc propice pentru această activitate va rămâne permanent?

Radu Perianu: Pe viitor e obligatoriu să găsim un astfel de loc. Odată găsit nu vă pot spune în momentul ăsta dacă va rămâne definitiv sau va exista o altă soluție în momentul în care, să zicem că lucrările la stadion vor fi finalizate. Asta e o idee pe terme lung.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

12 comentarii

  • Florin spune:

    De ce la Pitești sânt picați la traseu foarte multi și când se duc la Vâlcea sau Olt promovează nu e un semnal de alarmă ,pentru un începător trebuie un traseu pentru el nu cum își bat joc domni examinatori ,asta e problema de promovează în alte județe și în Argeș sânt picati

  • Adi spune:

    Au unii permise de conducere caldute inca si ei nu stiu sa citeasca vrajeala asta cu nu se mai ia spaga pe unii trebuie sa i pice ca sa i treaca pe altii si au ei o marja caci nu poti sa i treci pe toti si fac ei cuva sa gresesti sa mai platim taxele plus ca s nervosi au mult de lucru concluzia mai multi examinatori va rog.

  • Gigelus spune:

    Greșit,copilul meu a luat la Pitești, cu un examinator fără gresala.A urmat cursurile scolii de șoferi amatori de doua ori cu doi instructori diferiți.Primul nu cred ca știa nici ce obligații avea ca pieton ca șofer nu mai vorbesc cel de al doilea foarte exigent ,respecta programul de condus pe care uni nu l prea cunosc, foarte tipicar și autoritat .rezultatele s au văzut de la examen .Cred ca am sa fac publice numele celor doi .Personal instructorii care nu au minim 60 % promovabilitate ar trebui sa dispară, mai mult pe mașină ar trebui aplicata a cata de promovabilitate .

  • Florin spune:

    Martorul la proba practică nu poate să vorbească deoarece e următorul și e picat ,faceți ceva concret nu vorbe ,pe examinatori ii trage cineva la răspundere de ce e promovarea scăzută și dau in alt județ și sânt admiși

  • Iacob Petre spune:

    Toate aceste lucruri se intamplă datorită ” profesionalismului ” polițiștilor . Atata timp cat nu se face o selecție adevărată și se angajează fel de fel de neaveniți , tot așa va fi . Problema este că nu prea ai de unde selecta . Marea masă a polițiștilor este la fel de ” valoroasă ” iar cei intr-adevăr BUNI n-au relații …..

  • Marian Neagoe spune:

    O soluție pentru problema, ar fi sa se facă în parcarea dintre ștrand și piscina municipiului
    Este și un mod de a nu încurcă circulatia

  • Popescu Maria spune:

    Strada Nicolae Dobrin nr 20 A poate sa fie o varianta . Este strada de langa AJF unde este un spatiu destul mare. Solutii sigur se vor gasi daca se vor cauta ! Dar, din pacate, la noi ” vorbe multe si fapte putine ” .

  • Priseceanu Mădălina spune:

    Nu am vazut nici un comentariu al vreunui elev la scoala de soferi care sa spună :”da nene, eu smt de vina ca nu am luat examenul, din prima! Nu am fost atent/a, nu m am concentrat destul” toti dati vina ba pe polițiști, ba pe instructori 🙄🙄🙄m. Am plictisit de voi! Asumati va!

  • Tanase Marian spune:

    Arena Pitesti ar fi o varianta buna pentru mutarea locului la care, participantii de la examenul auto se prezinta.Sunt destule locuri de parcare,nu este o zona foarte aglomerata,au si toalete,acoperis deasupra capului…

  • Pupăzoiul turmentat spune:

    Este ușor pentru o pupăză ca tine care plătește cu peștele dintre craci toate taxele, pentru noi, prăpădiții asistații sociali sau angajați ca sclaveții pe salarii de căcat, nu mai e așa ușor. Noi privim ca pe o investiție în noi și de lungă durată, unii vrem să fim conducători profesioniști, ne roade foamea și n-avem timp de stat după excelențele lor, dar, mai ales când investești ultimii bănuți și observi că nu ești instruit corespunzător, se face o treabă de mântuială … iar nu e bine. Nu toți avem găuri norocoase între picioare, îmi pare rău, semnat: pupăzoi.

  • Pupăzoiul Turmentat spune:

    Una peste alta, sunt complet dezamăgit de Pitești. Cu sediu, sau fără sediu, tot una e. Nu contează și nu influențează cu nimic că stau în sediu, sau stau pe afară. Asta e ultima problemă. Fără a avea ceva personal cu pupezele care comentează pe aici, dar, se face discriminare pe bază de sex și de bani. E clară povestea. Dacă s-ar face o statistică ați observa că pupezele au rată mai mare de promovabilitate și nu că sunt mai asumate chipurile. Pur și simplu au avantajul dintre craci. Fie că fac bani cu el, fie că îl exploatează direct cu examinatorii tot aia e. Cu toată asumarea, când e clar că instructorul nu și-a făcut treaba, nu mai există loc de interpretări. Există doar prejudicii! Semnat: Pupăzoi

  • Din Marian spune:

    Pe strada din padure la cornul vinatorului este destul de ok si traseele se pot alege cu succes de examinatorii acces catre toete traseele parerea mea este ca acela este cel mai bun loc de plecare la examen si accesibil

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90